Iata un antreu clasic frantuzesc.
În popor se mai numeşte şi angină, anghină, carcioafă, amăreală sau darul Sfintei Marii şi este o plantă mare iubitoare de soare şi de căldură,.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/anghinare-cu-sos-vinaigrette.html
Pentru sosul Vinaigrette :
Se spala anghinarea.
Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta.
Indepartati foile groase externe.
O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de apa.
Adaugati sare groasa si lasati sa fiarba 30-40 de minute (in functie de grosimea ei).
Sunt gata cand frunzele se indeparteaza cu usurinta. Puneti la scurs.
Eu am gatit-o la abur la oala minune:
Puneti 500 ml de apa pe fundul oalei, adaugati sare.
Plasati suportul de aburi si asezati anghinarea pe el. Inchideti oala si lasati sa fiarba 20 de minute maximum cand oala suiera.
Preparati sosul vinaigrette :
Amestecati uleiul cu mustarul, adaugati oteturile si apoi ceapa taiata marunt.
Puneti sare, piper si adaugati arpagic taiat marunt.
Consumati anghinarea. Se desprind solzii/ foile si se pune baza foii in sos.
Partea comestibila este la baza de unde s-a desprins. Cand ati terminat foile, curatati inima, o taiati bucatele mici si o degustati cu sosul ramas.
Pofta Buna !