Amuse bouche,prima oara auzit la Hell's Kitchen,Gordon Ramsey cate ne mai invata,am facut o cercetare si iata rezultatul in scurt,nu e un aperitiv,e doar o bucatica mica minuscula cu care incepi o masa la un restaurat de 5 stele,este doar din fantezia sefului si se serveste alaturi de un vin bun,in fine,amuse bouche este un termen francez,doar de amuzarea guritei adica,si apoi urmeaza aperitivele,eu am incercat o varianta de a mea,sper sa placa,si se pot face amuse boucheuri sarate cat si dulci,variante peste variante,lucru mult doar sa fie minuscula portia,mie mi-a placut ideea si voi incerca multe feluri de amuse bouche,chiar frumos suna,cine stie franceza poate pronunta amus,bus.nu..
Chiar simplu si de efect,foarte bune.
1.Se gratineaza feliile de vinete cu sare.
2.Se gratineaza feliile de dovlecei cu sare.
3.Se pregatesc feliile de prosciutto crudo,fisticul macinat fin si feliile de pepene galben taiate subtire ca sa se poata indoi.
4.Se aseaza felia de pepene,apoi bucatica de prosciutto mica,felia de vanata,si sau de dovlecei,se condimenteaza cu fistic cat vrem si o picatura de otet balsamic negru,se invarte bine si se inchide,se baga o scobitoare ca sa tina bine totul.
5.Se inmoaie in faina de fistic si se aseaza in farfurie sau lingurite speciale.
1
daca vreti se mai poate adauga parmezan.
2
se poate decora cu mai mult otet balsamic in jur.