Cui nu-i place sa se trezeasca in fata c-o tava maaaaare de amandine?
Blaturi:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.
Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.
Impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi intr-o tava(35/25 cm) tapetata cu folie/hartie, de copt timp de 30 de min fiecare(testul scobitorii)
Intre timp facem siropul.Punem apa la fiert,adugam ciocolata calda si amestecam bine.(daca vreti mai dulce adaugati zahar,mie mi s-a parut suficient de dulce)
Lasam la racit iar la final adaugam romul.
Mixam ciocolata topita si racita pana se deschide la culoare.Separat mixam untul ,adaugam treptat din ciocolata,cacaua si rom dupa gust.Impartim crema in 3 parti egale.
Taiem blaturile racite in 2.
Insiropam primul blat,adaugam 1/3 din crema,iar blat insiropat si tot asa pana terminam.Dam la rece pentru minim 2-3 ore.
Portionam amandinele si le decoram cu glazura de ciocolata si frisca sau crema(eu am uitat sa opresc) iar apoi le savuram cu pofta!
1
Eu am facut portie dubla de amandine pentru ca imi plac mai inalte dar puteti sa reduceti cantitatile ingredientelor la jumatate!