O prajitura ultracunoscuta... cu o aroma ultraapreciata :)
Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.
Sirop:
Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.
Crema:
Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.
Glazura:
Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.
1
Mai am o varianta de crema cu galbenusuri, zahar, cacao si unt, dar aceasta mi se pare mai gustoasa.