Amandina cu crema caramel

de epurasha2bb in Prajituri, 2 Feb 2011 | 8553 vizualizari

 

le-am facut tocmai de sarbatorile de iarna dar am uitat s ale postez :)))

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de pandispan am folosit reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache pe care o gasiti aici : http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html 
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
  • pt. crema am folosit
  • un plic de crema de caramel din comert,
  • vreo 300 ml lapte pt.prepararea plicului,
  • plus 1ciocolata cu crema caramel
  • 4 linguri cu vraf de frisca Hulala batuta.
  • pt.decor:
  • 1 plic de glazura de ciocolata,
  • cateva linguri din crema caramel si inca o lingura de frisca,
  • miez de nuca

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu crema caramel:

Se bat ouale ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul. Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin. Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina cu praful de  cacao.Turnam in tava dreptunghiulara si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute. Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 2 blaturi cand s-a racit de tot.

Apoi insiropam si umplem cu crema.

Siropul se face simplu din apa cu zahar topit pe foc mic in care am picurat si esenta de rom.

Crema se face preparand plicul de crema de caramel intai -mixand praful cu laptele rece. Apoi topim la bain marie ciocolata cu caramel si cand e usor racita dar inca fluida se adauga 4 linguri cu varf de frisca batuta Hulala. Se amesteca totul. Se umplu blaturile. Apoi se orneaza deasupra cu glazura de ciocolata si cate o floricica din putina crema ramasa de la umplere in care insa am mai adaugat o lingura de frisca si le-am spritat cu poshul, adaugam si miez ce nuca . Apoi dam la rece si papam dupa macar 2 ore. E ... de vis!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata si nuca