Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.
Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.
Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.
Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine onogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.
1
Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare. Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.