Aluat de pizza cu vin şi oregano

de Ade200 in Pizza, 19 Ian 2013 | 5077 vizualizari

 

Am luat rețeta de pe linkurile de mai jos, vizionați-le pentru ca e mai clar dacă vezi.

Primul arată pregătirea aluatului și al doilea cum se întinde. L-am pregătit mai demult, azi vreau să repet figura.
Succes!



http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_pate-a-pizza-a-l-origan-et-au-vin-blanc.aspx

http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_etaler-la-pate-a-pizza.aspx

 

INGREDIENTE

  • 250 g de făină
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 125 ml de apă călduţă
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de oregano
  • 30-40 ml de vin alb
  • 1 vârf de cuţit de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza cu vin şi oregano:

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul  alb.

Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă, frământă aducând marginile spre interior.

Rulează aluatul, prinde-l cu mâna, dă-l prin făină şi loveste-l de planşetă. Refă sfera.

Acoperă cu un şervet şi lasă-l la temperatura camerei sau în folie de celofan nu prea strânsă, la frigider, dacă nu prepari imediat pizza.

Împarte aluatul în  2. Înfăinează planşeta uşor. Întinde cu sucitorul, mişcându-l mereu ca să nu se lipească şi să iasă rotund.

Lucrează repede şi energic, trage aluatul cu mâna. Pune  pe hârtie de copt şi garniseşte cu ce doreşti.

Coace la temperature de  250– 300°C, cam 8 minute, depinde de garnitură.

 

TIPS-URI

1

Am făcut 2 porţii în fotografii, adica pentru 4 pizza.

2

În cuptorul meu a durat mai mult decât în reţeta originală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza cu vin şi oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]