Am luat rețeta de pe linkurile de mai jos, vizionați-le pentru ca e mai clar dacă vezi.
Primul arată pregătirea aluatului și al doilea cum se întinde. L-am pregătit mai demult, azi vreau să repet figura.
Succes!
http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_pate-a-pizza-a-l-origan-et-au-vin-blanc.aspx
http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_etaler-la-pate-a-pizza.aspx
Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul alb.
Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă, frământă aducând marginile spre interior.
Rulează aluatul, prinde-l cu mâna, dă-l prin făină şi loveste-l de planşetă. Refă sfera.
Acoperă cu un şervet şi lasă-l la temperatura camerei sau în folie de celofan nu prea strânsă, la frigider, dacă nu prepari imediat pizza.
Împarte aluatul în 2. Înfăinează planşeta uşor. Întinde cu sucitorul, mişcându-l mereu ca să nu se lipească şi să iasă rotund.
Lucrează repede şi energic, trage aluatul cu mâna. Pune pe hârtie de copt şi garniseşte cu ce doreşti.
Coace la temperature de 250– 300°C, cam 8 minute, depinde de garnitură.
1
Am făcut 2 porţii în fotografii, adica pentru 4 pizza.
2
În cuptorul meu a durat mai mult decât în reţeta originală.