Aluat de foietaj

de Bucataras in Piine, 29 Sep 2014 | 4978 vizualizari

 

Aluatul foietaj se poate cumpara din magazine, gata preparat, insa deoarece cuprinde putine ingrediente se poate prepara foarte usor si acasa

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente aluat foietaj (2 foi de max. 20 cm):
  • 200 gr faina alba Arpis (tip 000)
  • 200 gr unt nesarat
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 ml apa foarte rece 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.

 
Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina. Fiecare cub de unt se sfarama pana se obtin fulgi de unt. Se toarna apa rece pe toata suprafata fainii si se incepe framantarea aluatului in felul urmator: se pune palma sub faina, se aduce deasupra untului si se apasa cu podul palmei.
 
Apoi se roteste bolul si se continua aceasta miscare pana cand se incorporeaza toata faina.
 
Dupa ce a fost incorporata toata faina, se rastoarna aluatul pe masa de lucru pe care a fost presarata faina.
 
Se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de un deget grosime si se impatureste in 3. Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se repeta intinderea si impaturirea in trei. Apoi se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 minute.
 
Pentru un foietaj cat mai pufos, se repeta operatiunile de inca 2 ori (intindere si impaturire, impaturirea in 3, invelirea in folie si odihna la frigider pentru 30 minute de inca 2 ori).
 

Secretul Bucatarasului

Untul nu trebuie lasat sa se inmoaie foarte tare iar apa se tine in frigider pentru a fi folosita rece ca gheata.
 
Atenție! NU se framanta aluatul ca pe cel de paine deoarece este important ca bucatile de unt sa ramana intregi in aluat si pe aceeasi directie. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie omogen sau fin.
 
Cand se intinde aluatul pe masa, se folosesc doar miscari fata-spate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scovergi taranesti