Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect
Este aluatul clasic pentru blatul de pizza. Iese intotdeauna pufos si bun, daca urmati pasii retetei. Mai trebuie doar sa alegeti topping-ul.
Cum se prepara Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect
Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta.
Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.
Faina se cerne si se amesteca cu sarea.
Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.
Cand drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si uleiul.
Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin, framantand pana coca se dezlipeste de pe maini.
Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.
Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.
Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).
Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava unsa cu ulei, cu mana, prin presare.
Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.
Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
Serviti cu un sos picant. Recomandam si foccacia cu malai.
Spor la pizza!
1
Se poate face cantitate mai mare sau mai mica dupa preferinta.