Aloo gobi

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Aug 2017 | 8608 vizualizari

 

Mâncărică de conopidă cu cartofi în stil indian -Rețetă de post vegetariană

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopidă
  • 500 g cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1/4 linguriță usturoi ras
  • 1/4 linguriță ghimbir ras
  • 1/4 linguriță chimion pudră
  • 1/4 linguriță curcuma pudră
  • 1/4 linguriță garam masala pudră
  • 1/4 linguriță chilli pudră
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • frunze de coriandru/pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo gobi:

Conopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald.

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe potrivite, cam de mărimea buchețelelor de conopidă. Se pun la fiert în apă clocotită, pentru 15-20 minute. Se scurg și se păstrează la cald.

Se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește 3-5 minute. Adăugăm usturoiul și ghimbirul ras. Amestecăm, apoi adăugăm pasta de tomate și restul condimentelor: chimion, curcuma, garam masala și pudra de chilli. Gătim 2-3 minute, apoi adăugăm cartofii și conopida. Amestecăm ușor până legumele sunt acoperite bine. Adăugăm 150 ml apă și mai gătim 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Servim, ornând cu frunze de coriandru sau pătrunjel.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo gobi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"