Alivanca Moldoveneasca

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 11992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 5-6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu)
  • 2 cani cu chisleac (lapte batut)
  • 2 cani cu malai
  • o jumatate cana cu faina alba
  • 50 ml ulei
  • o lingurita de sare
  • 400 g branza vaci
  • 150 g branza de oi
  • 1 ligurita bicarbonat stins cu lamaie sau otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca Moldoveneasca:

Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, amestecand usor, pana se incororeaza si aceasta. 

Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste usor deasupra.

 Se serveste cu smantana sau cu chisleac

Reteta aceasta o facea mama acasa in rola sobei....mmm si ce frumos mirosea. V-am facut pofta?

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alivenci cu mărar