Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

de Brindusa in Prajituri, 16 Ian 2011 | 7760 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Salamul de biscuiti e poate cel mai des intalnit desert la noi. Mama mi-l facea de multe ori cand eram copil. Si totusi, (ori poate de aceea) eu nu l-am facut niciodata pana acum. E foarte simplu si contine ingrediente extrem de gustoase. Eu m-am jucat putin si, pe langa forma clasica de salam am facut si niste acadele. Si, pentru ca la mine e musai ca reteta sa aibe ceva deosebit, am pus inauntru si melasa de curmale, gasita intr-un magazin arabesc.Ingrediente

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
  • 100 g rahat taiat mic
  • 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar)
  • 100 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros 
Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti
Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga. 
Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.
Infasoara salamul in folie. 
Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi
Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 09:06

foarte bun

Lau 1

17.01.2011, 10:38

ce bine arata,direct la favorite

lia maria 1

17.01.2011, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta