A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa cu os de porc, zucchini si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .   Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in...Citeste continuarea

Miel noaten cu ciolan afumat, la...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  ....Citeste continuarea

Cartofi rantaliti, reteta gustoasa...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Cartofi rantaliti, reteta gustoasa ca in Ardeal Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb...Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...Citeste continuarea

Desert cozonac cocoa-cocos

Postat de: Dorka in Prajituri

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia. Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie. Framantam aluatul si scoatem...Citeste continuarea

Desert chec cu banane, nuci si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac. Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam...Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...Citeste continuarea

Aperitiv placinta turnata, cu...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...Citeste continuarea

Desert briose cu mere caramelizate

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: autodiag in Dulciuri

Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...Citeste continuarea

Rosii umplute

Postat de: vasimur in Porc

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu...Citeste continuarea

Paine casa facuta din faina...

Postat de: Dorka in Piine

1. Trebuie să facem maia acasă și să-l hrănim în această seară pentru a frământa a doua zi. 50 g maia, 100 g făină de secară, și 50 ml apă. Lucrăm bine...Citeste continuarea

Supa ramen cu Kimchi

Postat de: dantes in Supe

Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Frigarui de creveti

Postat de: panacris in Fructe de mare

Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții...Citeste continuarea

Covrigi cu mac si sare (opariti si...

Postat de: Constelatialeu in Piine

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale,...Citeste continuarea

Aperitiv mini foietaj cu chorizo

Postat de: ella49 in Aperitive / Garnituri

Ungem aluatul de foietaj cu zacusca, punem salamul chorizo, maslinele si cascavalul razuit. Rulam si taiem felii cam de 3 cm. Asezam feliile intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea

Pulpa de miel gatita la Multicooker...

Postat de: Constelatialeu in Multicooking

Mai intai am scos de la congelator pulpa de miel, am lasat-o sa se dezghete, apoi am frecat-o pe toate partile cu sare, am presarat piper macinat si am crestat-o din loc in loc si am impanat-o cu...Citeste continuarea

Ceapa umpluta, la cuptor

Postat de: mosuletulene in Porc

Se scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca...Citeste continuarea

Farfalle cu legume inabusite si...

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...Citeste continuarea

Desert tort Jaffa

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si rom

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare. Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui si crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Umplutura de gutui: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la fiert intr-un tuci impreuna cu zaharul si cu batoanele de scortisoara....Citeste continuarea

Desert prajitura Fraguta

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...Citeste continuarea

Reteta de chec cu dovleac si nuci

Postat de: katty in Prajituri

Iata cat de simplu se prepara Reteta de chec cu dovleac si nuci: Punem piureul de dovleac intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si zaharul. Mixam bine compozitia pana devine fina si isi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata, reteta...

Postat de: katty in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere. Curatam legumele si...Citeste continuarea

Salau cu legume in sos de rosii...

Postat de: katty in Slow Cooker

Descojim vanata si o taiem cubulete. Presaram putina sare si o lasam intr-o sita la scurs. Descojim zucchini si ii taiem rondele. Ardeiul gras il taiem fasii. Jumatate de lamaie o taiem felii,...Citeste continuarea

Desert clatite cu banane si faina...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure. Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine. Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand....Citeste continuarea

Supa crema de fasole uscata

Postat de: katty in Supe

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...Citeste continuarea

Desert tort cu blat din albusuri,...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...Citeste continuarea

Cotlet de miel la grill marinat in...

Postat de: momo121 in Oaie

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...Citeste continuarea

Desert invartita (Melc) cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

  Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere, o reteta...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea

Desert briose cu sirop de artar

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ). Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar...Citeste continuarea

Friptura frageda de porc / Pulled pork

Postat de: ctlina in Porc

Incalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota. Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare....Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ton si branza de...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră...Citeste continuarea

Gem de smochine (reteta low carb)

Postat de: ctlina in Dulceata / Gem

Spalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati. Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere. Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat....Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de: oanapl in Curcan

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...Citeste continuarea

Desert prajitura indecisa cu banane...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul...Citeste continuarea

Supa crema de gulii si zucchini

Postat de: katty in Supe

Spalam si curatam legumele. Taiem guliile si zucchini in cuburi mai mari. Pastarnacul si partea alba a prazului le taiem rondele. Intr-o oala punem la incins uleiul de masline. Adaugam prazul...Citeste continuarea

Salata de legume cu piept de pui,...

Postat de: katty in Salate

Spalam bine cartofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei. Spalam morcovii si ii...Citeste continuarea

Dovleac copt umplut cu quinoa si...

Postat de: katty in Slow Cooker

Spalam mai intai quinoa si o punem la fiert cu apa intr-un vas acoperit  la foc mic pentru 10 minute. Cand este gata oprim focul, adaugam fructele uscate, omogenizam si lasam vasul acoperit...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu ceapa rosie si...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem carnea in felii mai grosute. Adaugam condimentele si masam bine carnea. Curatam ceapa si ardeii si ii taiem in sferturi. Pornim aparatul slow cooker Crock-Pot pe functia coacere la 150...Citeste continuarea

Gem de merisoare si chia

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam...Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]