Tort de capsuni cu crema de branza

de adriana65 in Torturi, 10 Iun 2009 | 5891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredinete pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • Ingredinete pentru crema:
  • - 650 g capsuni
  • - 1 plic de gelatina alba
  • - 60 g zahar
  • - 1 plc zahar vaniliat
  • - 200 g branza fina de vaci
  • - 200 g smantana dulce
  • - 100 ml lapte
  • - 200 g frisca
  • - 100 g gem de capsuni
  • - 1 plic Tort Gelee rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de branza:

Am preparat blatul de tort astfel: cele doua oua le-am separat, am batut albusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si am dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In timp ce blatul era la copt am pus la inmuiat gelatina, conform instructiunilor.  Intr-un vas am pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. Am luat vasul de pe foc si am pus inauntru gelatina.
Branza de vaci cu smantana si putin zahar le-am amestecat impreuna; separat am facut un piure din 100 g capsuni, pe care l-am adaugat la crema de branza, si toate le-am pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina. Am omogenizat bine si am dat crema la frigider. 
Restul de capsuni i-am taiat marunt.
Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.
Am inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit am pus gemul de capsuni; blatul l-am transferat in forma de tort in care l-am copt, tapetata cu folie transparenta, apoi am turnat toata crema si am nivelat. L-am pus iar la frigider sa se intareasca crema.
Dupa cateva ore am scos tortul si l-am ornat cu frisca, capsuni, tort-gelee
Daca ti-a placut reteta noastra " Tort de capsuni cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone