Tort de capsuni cu crema de branza

de adriana65 in Torturi, 10 Iun 2009 | 6026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredinete pentru blat:
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • Ingredinete pentru crema:
  • - 650 g capsuni
  • - 1 plic de gelatina alba
  • - 60 g zahar
  • - 1 plc zahar vaniliat
  • - 200 g branza fina de vaci
  • - 200 g smantana dulce
  • - 100 ml lapte
  • - 200 g frisca
  • - 100 g gem de capsuni
  • - 1 plic Tort Gelee rosu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu crema de branza:

Am preparat blatul de tort astfel: cele doua oua le-am separat, am batut albusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si am dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In timp ce blatul era la copt am pus la inmuiat gelatina, conform instructiunilor.  Intr-un vas am pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. Am luat vasul de pe foc si am pus inauntru gelatina.
Branza de vaci cu smantana si putin zahar le-am amestecat impreuna; separat am facut un piure din 100 g capsuni, pe care l-am adaugat la crema de branza, si toate le-am pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina. Am omogenizat bine si am dat crema la frigider. 
Restul de capsuni i-am taiat marunt.
Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.
Am inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit am pus gemul de capsuni; blatul l-am transferat in forma de tort in care l-am copt, tapetata cu folie transparenta, apoi am turnat toata crema si am nivelat. L-am pus iar la frigider sa se intareasca crema.
Dupa cateva ore am scos tortul si l-am ornat cu frisca, capsuni, tort-gelee
Daca ti-a placut reteta noastra " Tort de capsuni cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Felicia