publicat la 01.03.2020
publicat la 01.03.2020
publicat la 24.02.2020
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciulama de ciuperci cu snitele
Snitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. Ciulamaua: Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in untul topit, adaugam faina si...
Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati
Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa...
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Ciuciuletii se curata si se spala in mai multe ape.Separat intr-o tigaie se pune uleiul la incins se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva minute pana devine sticloasa. Se adauga ciuciuletii si sare...
Tocanita de ciuciuleti
Se spala ciuciuletii si se curata de impuritati.Ii lasam sa se scurga de apa. Pregatim o cratita mai incapatoare si adaugam ciupercile fara sa adaugam apa sau ulei, pentru ca lasa foarte multa apa si scad foarte mult. ...
Tocanita de galbiori cu mamaliga
Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot. Intr-o tigaie mai incapatoare se...
Mancare de vinete bulgareasca cu bacon
Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cm x 1cm grosime. Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic. Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum. Pregatim un vas de yena mai inalt si punem vinetele in el,...
Vinete simple cu maioneza
Facem maioneza din galbenusuri, sare, mustar si ulei. Cand maioneza este gata adaugam cate o lingura treptat de vinete si amestecam, saram dupa gust, ornam cu rosii si masline.
Ghiveci de legume cu ciuperci
Toate legumele le-am spalat si le-am taiat cubulete, rosiile(am avut de gradina) le-am dat prin razatoare.Am pus intr-o oala 5 linguri de ulei si prima data ceapa pe care al lasat-o sa se inmoaie. Am adaugat pe rand morcovul, ardeiul, telina, dovlecelul si ciupercile si am lasat sa fiarba. Dupa...
Vinete pane
Curatam vinetele de coaja,taiem feliute potrivite si le asezam pe un platou.Le saram si le pieram.Le dam prin faina si prin ou si le prajim la foc potrivit.Pofta buna.