publicat la 15.09.2016
publicat la 23.02.2015
publicat la 11.02.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Omleta cu tochitura moldoveneasca
Spargem 3-4 oua, adaugam laptele, condimentam si batem bine cu o furculita Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam ouale batute, lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si scoatem pe o farfurie, rupem din omleta bucatele marisoare si asezam pe farfurie ; Tochitura o punem...
Oua vopsite
Pentru inceput clatim bine ouale , le punem intr-o oala in care adaugam apa cat sa le acopere ; Intr-o oala cu apa punem cojiile de ceapa si lasam sa fiarba pana apa devine rosioara! Cand ouale au fiert scoatem unul cate unul si punem cate o frunza sau doua pe ele si le punem in ciorap...
Platou cu legume
Clatim legumele in jet de apa rece ; Castravetii si rosiile le taiem feliute impreuna cu branza ; Condimentam cu sare ; Aranjam frumos pe o farfurie; Servim alaturi de fripturi ; Dupa preferinte .
Oua vopsite de Paste
Clatim ouale in jet de apa rece , le punem intr-o oala , acoperim cu apa si le dam la fiert . Punem coji de ceapa intr-o oala cu apa clocotita, pornim focul , lasam pana isi schimba culoarea si devine apa rosie. Cand ouale au fiert , luam niste ciorapi subtiri , punem un ou , luam o...
Chiftele de porc
Carnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi granulat 3 linguri ; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai poate adauga pesmet . Lasam sa...
Saratele stelute cu tarate de grau
Amestecam faina cu graul , sarea, drojdia ( eu am pus doua cuburi ) ,margarina sau untul , apa calda cat sa nu fie prea tare dar nici moale . Amestecam , adaugam branza data pe razatoare , zaharul , amestecam bine si dam la frigider cca 60 de minute . Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt...
Oua vopsite ptr Iepuras :)
Clatim ouale dupa care le punem sa fiarba intr-o oala , turnam apa peste cat sa le acopere ; Lasam sa fiarba , dupa aprox 15-20 de minute , spargem un ou si verificam . Punem apa la clocotit ptr vopsea , turnam vopsea de oua in apa clocotita ( dupa instructiunile de pe ambalaj ) , la un plic...
Pilaf de orez cu carnat afumat
Intr-o oala punem orezul si adaugam apa cat sa acopere. Dam la foc mediu sa fiarba, pana orezul e moale. Adaugam carnatul taiat, sucul de rosii, sare, piper, oregano. Lasam putin la foc mic. La sfarsit adaugam si putin patrunjel pentru aroma!
Placinta cu telemea sarata
Intr-un vas adaugam faina , sarea ,uleiul, drojdia dizolvata in apa calda , amestecam bine cu o lg de lemn , adaugam apa cat cuprinde ; Acoperim cu un prosop , dam la odihnit aprox 30 de minute la loc cald . Ungem masa de lucru cu ulei , luam aluatul , intindem cu sucitorul o foaie subtire ,...
Placinta cu carnat
Aluatul : Intr-un vas adaugam faina , sarea, zaharul , drojdia dizolvata in apa calda si oul ; Amestecam bine cu o lg de lemn ; Adaugam apa cat cuprinde ; Lasam la odihnit intr-un castron acoperit cu un prosop aprox 30 de minute . Cand a odihnit rupem o bucata din aluat , o punem...
Dovlecel pane
Spalam dovlecelul bine , curatam de coaja , taiem capetele , apoi taiem feliute rotunde subtiri , punem feliile intr-o farfurie , condimentam cu sare si piper , lasam 10 minute ; Punem o tigaie cu ulei la incins ; Batem doua oua cu putina sare , dam fiecare feliuta de dovlecel prin faina ,...
Piftele de cartofi si telemea
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua...
Patratele cu branza sarata in foietaj
Luam foietajul , lasam putin la dezghetat , separam cateva foi , taiem patratele , in mijlocul fiecarui patrat adaugam branza razuita , ungem colturile cu unt ,impaturim , cu o pensula ungem fiecare patratel cu oul amestecat cu laptele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem patratelele ,...
Saratele crocante
Pregatim aluatul ptr saratele: Intr-un vas punem faina, sarea, branza data pe razatoare, drojdia dizolvata in putina apa calda, mararul tocat marunt si untul. Amestecam bine pana devine un aluat moale dar nu lipicios, daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Lasam la odihnit, acoperit cu...
Carnat la cuptor cu cartofi
Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem felii ca pt cartofii prajiti doar ca mai grosi. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , intre timp condimentam cartofii cu ingredientele mentionate , adaugam cartofii in tava , intindem bine , punem carnatul crestat , bucatile de snitel si putina...
Cartofi prajiti
Trecem prin jet de apa cartofii , ii curatam de coaja , taiem rondele , scurgem de apa , adaugam o tigaie cu putin ulei la incins , punem cartofii , lasam 10 minute ; Ii scoatem pe un servetel de bucatarie , scurgem si servim!
Cartofi prajiti cu sunca de pui pane
Spalam cartofii bine , ii curatam de coaja , clatim ; ii punem in tigaia incinsa cu ulei (usor :)) ) Dam feliile de sunca prin ou , apoi prin faina , ii punem in tigaia incinsa la prajit , lasam 2 , 3 minute . Scoatem cartofii , ii punem intr-un prosop de bucatarie , pentru a se scurge uleiul...