Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Supe/Ciorbe

Supă de roșii cu tăiței de casă

In Supe la 16 Feb 2014

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelina, păstârnacul și gulia. După ce s-au combinat...

Ciorbă de gâscă

In Ciorbe la 19 Ian 2014

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare. Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit....

Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

In Ciorbe la 3 Ian 2014

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se...

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

In Ciorbe la 8 Dec 2013

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță leguminoasele se dau pe răzătoare și se pun la călit în puțin ulei si apă. Cartofii se...

Supă cremă de dovleac

In Supe la 3 Noi 2013

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, se la fiert împreună cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, se...

Supă de rață

In Supe la 6 Oct 2013

Măruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la foc mediu. După ce timpul a expirat, se oprește focul, se așteaptă ca presinuea din oală să...

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

In Ciorbe la 4 Oct 2013

Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp se curăță cartofii, se...

Borș de pipoțele și inimioare de pui

In Ciorbe la 10 Sep 2013

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și...

Ciorbă rădăuțeană la Zepter

In Ciorbe la 3 Sep 2013

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper și leuștean, apoi se acoperă, se lasă la fiert la foc mediu, până ce indicatorul de pe...

Bors de miel

In Ciorbe la 29 Aug 2013

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță...

Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

In Ciorbe la 6 Aug 2013

Am plecat de la rețeta  http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html  dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;)  Nutriţioniştii...

Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!

In Supe la 30 Iul 2013

Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat. Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe...

Borș cu carne de pasăre și legume de vară

In Ciorbe la 20 Iul 2013

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare,...

Ciorbă/supă de miel

In Supe/Ciorbe la 7 Mai 2013

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă...

Ciorbă de salată verde

In Ciorbe la 24 Apr 2013

Ceapa, usturoiul se curăță, se toacă mărunt apoi se călesc în puțin ulei și apă. Între timp se curăță salata, se taie fideluță și apoi se adaugă la amestecul de mai sus. Se asezonează de sare, piper, verdeață, apoi se adaugă cca. 2000 ml apă, se lasă la fiert la...

Ciorbă de fasole colorată

In Ciorbe la 21 Apr 2013

Ceapa, zarzavaturile se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă. Se completează cu apă, se adaugă cele două feluri de fasole, se asezonează de sare, piper și mirodenii. Se lasă la fiert cca. 30 de minute spre final se adaugă bulionul, se...

Supă/Ciorbă de urzici

In Supe/Ciorbe la 11 Apr 2013

Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper,...

Ciorbă ciobănească de miel

In Ciorbe la 4 Apr 2013

Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă...

Supă/ciorbă de legume

In Supe la 24 Mar 2013

Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță celelate legume, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă. Se asezonează de...

Ciorbă cu inimioare și pipote de pui

In Supe/Ciorbe la 14 Mar 2013

Inimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. După ce au fiert măruntaiele...

Ciorbă de praz cu cartofi

In Ciorbe la 2 Mar 2013

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele...

Supă cremă de ciuperci

In Supe la 27 Feb 2013

Legumele se curăță de coajă, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile și se adaugă la legume, jumătate din cantitatea de ciuperci, în special codițele,...

Supă de rață

In Supe la 17 Feb 2013

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se...

Ciorbă dulce de vită

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Carnea  de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin...

Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

In Supe/Ciorbe la 27 Ian 2013

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După...

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

In Ciorbe la 1 Ian 2013

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare, boia de ardei dulce si marar plus cca. 2000 ml apa si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mediu,...

Ciorba de Craciun

In Ciorbe la 27 Dec 2012

Carnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute, neacoperit. Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga zeama de carne, carnea dezosata si varza acra...

Ciorba alba cu perisoare

In Ciorbe la 2 Dec 2012

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se asezoneaza de sare, piper, se adauga orezul si oul, apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate...

Ciorba de fasole alba cu afumatura

In Ciorbe la 23 Noi 2012

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa...

Ciorba taraneasca cu carne de vacuta

In Ciorbe la 3 Noi 2012

Ceapa se curata, se spala, sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa, punandu-se la fiert impreuna cu mirodeniile si legumele in oala minune. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, apoi se pune la racit, ptr a se putea deschide capacul mai repede....

Afisate 61 - 90 din 114 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]