Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 28 Oct 2012

Se curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia, frunze de dafin si leustean, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Intre...

Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

In Supe la 28 Oct 2012

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce s-au fiert legumele si carnea, se strecoara supa in alt vas, se lasa sa clocoteasca si se...

Supa cu legume si galuste de carne

In Supe la 25 Oct 2012

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Intre timp carnea de vitel se toaca foarte fin, se amesteca cu oul, se asezoneza c sare si piper si se adaga pesmetul, amestecandu-se pana se omogenizeaza toateingredientele. Se...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 19 Oct 2012

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce...

Ciorba de pui cu oua de prepelita

In Supe/Ciorbe la 22 Sep 2012

Spinarile de pui se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce au clocotit, se spumeaza si se adauga legumele, curatate si tocate marunt. Se asezoneaza de sare, coriamdru, foai de dafin si piper, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu. Spre final se adauga pastele fainoase....

Ciorba de rosii ca la Arnota

In Ciorbe la 23 Aug 2012

Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se...

Supa cu galuste pestrite

In Supe la 5 Aug 2012

Puiul se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, in oala minune cca. 60 de minute. Intre timp se curata legumele si se taie cubulete! (Aici am trisat un pic, aveam la congelator o punga de legume si am folosit-o!). Dupa ce s/a fiert puiul, se strecoara zeama, obtinuta peste legumele de...

Ciorba cu perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 22 Iul 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si se dau pe razatoarea mare. Apoi se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Ciorbita se asezoneaza de...

Ciorba dulce de vitel

In Ciorbe la 16 Iun 2012

Carnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa ce s/au fiert, carnea si legumele, ciorba se incheie adaugand oul batut bine, creeindu/se efectul de...

Ciorba de oaie taraneasca

In Ciorbe la 8 Iun 2012

Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de carne. Se asezoneaza de sare, piper, boia. Se lasa la fiert la foc tare, cca. 20 de minute. Intre...

Ciorba de pastai (fasole galbena)

In Ciorbe la 24 Mai 2012

Eu am folosit fasole oparita si congelata, din provizia de anul trecut. Ceapa se curata si se pune la fiert intreaga in apa cu putina sare. Intre timp se curata morcovii si cartofii, se taie cubulete si se adauga la ciorba. Dupa primul clocot se adauga si fasolea, se asezoneaza de sare, se...

Ciorba de varza dulce

In Ciorbe la 16 Mai 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si sepune la calit in ulei cu putina apa. Zarzavaturile se curata, se rad pe razatoarea mare si se adauga la ceapa calita. Ardeii si rosiile se toaca marunt, adaugandu/se la amestecul de mai sus. Varza se curata de primele foi si se rade pe rindea. Se adauga la...

Ciorba de vitel cu spatzle

In Ciorbe la 12 Mai 2012

Oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza dupa ce da in clocot. Se curata legumele si se rad pe razatoarea mai mare. Se adauga la ciorba legumele si foia de dafin, se asezoneaza de sare, boia si piper. Se lasa sa fiarba, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa ce...

Supa cu legume, ciuperci si galuste din faina

In Supe la 3 Mai 2012

Legumele se curata, se spala, se taie bucatele mici si se pun la fiert in apa clocotita, si boabele de enibahar. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, la final se fac galuste din faina. Oul se bate bine si se amesteca energic cu faina, pana se obtine o...

Supa de legume cu spatzle

In Supe la 19 Apr 2012

Legumele se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita. Se asezoneaza de sare dupa gust, iar dupa ce legumele s/au fiert se adauga taiteii. Se mai lasa supa, la fiert cca. 5  minute, neacoperit. Supa se serveste fierbinte presarata cu verdeata tocata marunt.

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 14 Apr 2012

Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si  zarzavaturile, se dau pe razatoare si se calesc in apa cu putin ulei, cca 15 minute, la foc mic. Se adauga la supa de...

Ciorba de iepure cu tarhon

In Ciorbe la 9 Apr 2012

Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute. Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata marunt, apoi se pun la calit in putina apa si grasime de iepure. Se reduce focul la carne, se...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 14 Mar 2012

Carnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga la ceapa, morcovii, cartofii  si ardeii curatati si tocati...

Supa de ciuperci pleutorus

In Supe la 15 Feb 2012

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa, morcovii si telina se curata, si se rad fin. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza dupa primul clocot si se adauga legumele rase. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit. La finnal se adauga marar...

Ciorba de vacuta cu multe legume 2

In Ciorbe la 28 Ian 2012

Carnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul tocat marunt, sosul de rosii, se asezoneaza de sare, piper si se mai lasa la fiert, la foc potrivit,...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 27 Dec 2011

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă...

Supa clara de rasol de vaca cu melcisori!

In Supe la 6 Aug 2011

Rasolul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot se spumeaza (se inlatura spuma). Cam dupa ce a fiert carnea  cca. 30 de minute, se adauga zarzavaturile curatate şi ceapa intreaga. Supa se strecoara, dupa ce a fiert carnea. Se pune zeama...

Ciorba de vacuta cu multe legume

In Ciorbe la 15 Iun 2011

Ceapa verde sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa. Intre timp se curata legumele si se toaca marunt. Dupa ce carnea e fiarta pe jumatate, se adauga si cubuletele de legume. S lasa la fiert cca. 30 de minute. Ciorba se asezoneaza cu sare si...

Ciorba de varza acra cu perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 14 Mar 2011

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei cu apa. Intre timp se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Varza acra se taie fideluta. Dupa ce s/a calit ceapa se adauga, ardeiul tocat marunt, zarzavatul ras, varza fideluta si se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca....

Afisate 91 - 114 din 114 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]