Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute.
După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii.
Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5...
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si...
Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui.
Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉...
Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.
Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o...
Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.
Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie....
Ardeiul se spală, curăță și taie grosier.
Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella.
Atenție dacă folosiți midii proaspete, pe cele deschise le dați deoparte. Dacă aveți congelate sau pasteurizate, nu e nicio problemă...
Fructul de kaki și prunele se spală, atenție nu se curăță de coajă apoi se taie în bucăți.
În recipientul blenderului se pun fructele și iaurtul de soia, se mixează până se omogenizează toate ingredientele și se obține un smoothie fluid.
Se servește ca...
Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă.
Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se...
Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie.
Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână.
Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste...
Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte.
Creveții se lasă la dezghețat, apoi se curăță de cap, carapace și intestin. Se poate lăsa ultima...
Bucățile de file din piept de rață împreună cu legumele curățate, lăsate întregi se pun în vas de ceramic al aparatului de gătit slow de la CrockPot. se adaugă cca. 2500 ml apă rece, sarea și condimentele.a
Se setează aparatul de gătit slow la programul HIGH...
Pulpele se spală, se curăță de eventualele pene rămase, apoi se așază în vasul de ceramic de la aparatul slow cooker Crock Pot .
Se asezonează de ulei, condimente pentru pui și vin.
Legumele se spală, curăță și taie grosier.
Usturoiul se lasă în coajă...
Fasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare.
În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele de carne, salata de legume cu soso de muștar, apoi un nou strat de fasole galbenă. Se adaugă...
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉
Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea....
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.
Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se...
Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari.
Pieptul de pui se taie în bucățele.
Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se spumează la nevoie, apoi se asezonează de mirodenii se adaugă și uleiul de măsline și se lasă la...
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.
Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă...
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH 4 ore.
După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa...
Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed.
Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la prima utilizare.
În vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit slow cooker Crock...
Carnea de porc, curcan și cea de pui se spală apoi se porționează.
Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă, ardeiul kapia, ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, usturoi...
În primul rând ne ocupăm de marinadă.
Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.
Ciolanul se spală apoi se...
Prunele se spală și se curăță de sâmburi.
Ardeii se spală, curăță și taie mărunt.
Ceapa se curăță și toacă mărunt.
Ardeiul se pune la fiert la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucidă, în cazul meu la slow cooker Crock...
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
În același timp se...
Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți.
Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu,...
Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb,...
Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier.
Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și piper.
Roșiile se decojesc, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă...
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.
Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul...
Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi
Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii. Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5...
Salata de boeuf - reteta clasica
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune! Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si...
Dorada in crusta de sare
Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui. Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉...
Desert rulada fara coacere
Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen. Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o...
Aspic din fructe de mare
Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce. Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie....
Paella cu fructe de mare si midii
Ardeiul se spală, curăță și taie grosier. Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella. Atenție dacă folosiți midii proaspete, pe cele deschise le dați deoparte. Dacă aveți congelate sau pasteurizate, nu e nicio problemă...
Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia
Fructul de kaki și prunele se spală, atenție nu se curăță de coajă apoi se taie în bucăți. În recipientul blenderului se pun fructele și iaurtul de soia, se mixează până se omogenizează toate ingredientele și se obține un smoothie fluid. Se servește ca...
Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii
Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...
Desert rulada cu dulceata de pere si nuci
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se...
Pasta de somon afumat si batog afumat
Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie. Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână. Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste...
Frigarui de creveti
Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții se lasă la dezghețat, apoi se curăță de cap, carapace și intestin. Se poate lăsa ultima...
Supa din carne de rata cu galuste la slow cooker Crock Pot
Bucățile de file din piept de rață împreună cu legumele curățate, lăsate întregi se pun în vas de ceramic al aparatului de gătit slow de la CrockPot. se adaugă cca. 2500 ml apă rece, sarea și condimentele.a Se setează aparatul de gătit slow la programul HIGH...
Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot
Pulpele se spală, se curăță de eventualele pene rămase, apoi se așază în vasul de ceramic de la aparatul slow cooker Crock Pot . Se asezonează de ulei, condimente pentru pui și vin. Legumele se spală, curăță și taie grosier. Usturoiul se lasă în coajă...
Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot
Fasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare. În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele de carne, salata de legume cu soso de muștar, apoi un nou strat de fasole galbenă. Se adaugă...
Salata de legume cu sos de mustar
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉 Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea....
Crochete din cartofi cu mozzarella
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se...
Supa crema cu legume si carne de pui
Legumele se spală, se curăță și se taie în bucăți mari. Pieptul de pui se taie în bucățele. Legumele și carnea se pun la fiert în cca. 1500 ml apă rece, se spumează la nevoie, apoi se asezonează de mirodenii se adaugă și uleiul de măsline și se lasă la...
Gogosari in sos de mustar
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă...
Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH 4 ore. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa...
Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot
Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed. Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la prima utilizare. În vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit slow cooker Crock...
Tocanita din carne de curcan, pui si porc, la slow cooker Crock Pot
Carnea de porc, curcan și cea de pui se spală apoi se porționează. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă, ardeiul kapia, ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, usturoi...
Ciolan de porc la Multicooker
În primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele. Ciolanul se spală apoi se...
Dulceata picanta din prune, ardei iute si ceapa la slow cooker Crock Pot
Prunele se spală și se curăță de sâmburi. Ardeii se spală, curăță și taie mărunt. Ceapa se curăță și toacă mărunt. Ardeiul se pune la fiert la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucidă, în cazul meu la slow cooker Crock...
File de merlucius si legume en papillote
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. În același timp se...
Fasole galbena cu perisoare
Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu,...
Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi
Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb,...
Ciorba de rosii cu taitei de casa
Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier. Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și piper. Roșiile se decojesc, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă...
Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...
Aperitiv chifle umplute
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...
Dovlecei umpluti cu de toate
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul...