nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Dulciuri

Tort sah

In Dulciuri la 30 Noi 2010

Se separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de copt. Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao si in cealalata 1 lingura de amidon....

Cheesecake cu ciocolata alba si neagra

In Prajituri la 24 Noi 2010

Se pun biscuiti intr-o punga de plastic dupa care cu sucitorul se zdrobesc,se amesteca cu untul, esenta de rom si zaharul brun (merge si cel alb). Se aseaza compozitia de biscuiti intr-o tava rotunda cu peretii detasabili (diametru 26 cm) cu cat e mai mica in dimensiuni tava cu atat va rezulta o...

Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand din cand in cand,la final se pune zaharul ,vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine si se lasa la...

Chec in trei culori

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Se pregateste blatul galben: se amesteca galbenusurile cu zaharul,apoi se pune uleiul,faina si praful de copt ,se amesteca bine si la final se pune esenta de vanilie si coaja rasa.Va rezulta o compozitie mai vartoasa.Se pune compozitia galbena intr-o tava cu hartie de copt, se niveleaza dupa...

Tort cu ciocolata si mascarpone II

In Torturi la 21 Noi 2010

Se pregateste blatul: Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune...

Tort de ciocolata cu mascarpone

In Torturi la 18 Noi 2010

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusuri si se amesteca usor. Se pune faina ,praful de copt si cacaoa, se amesteca usor cu o paleta  Se coace intr-o tava de 26 cm am pus eu,tapetata cu hartie sau...

Prajitura turnata cu mere (reteta de post)

In Prajituri la 17 Noi 2010

Se toaca merele (cu tot cu coaja,dar fara cotor), se amesteca cu faina , pesmetul, zaharul, uleiul , putina sare  si scortisoara Se amesteca toate foarte bine cu lingura de lemn dupa care se toarna toata cantitatea intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru...

Tort de ciocolata

In Torturi la 17 Noi 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine ,dupa care se pun zaharul, apa si uleiul. Se bate in continuare(nici o grija nu se taie). Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta ,dupa care se pun cacaoa ,faina, praful de copt,se amesteca usor cu o paleta Se coace...

Prajitura cu mere turnata

In Dulciuri la 14 Noi 2010

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa. Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute . Merele se...

Budinca de orez cu ciocolata si branza

In Dulciuri la 14 Noi 2010

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Orezul se spala bine dupa care se pune la fiert in laptele fierbinte se amesteca la foc mic ,dupa care se pune zaharul si vaniliile, cand orezul e fiert se imparte in doua cratite.Intr-o cratita se pune ciocolata alba si in cealalta ciocolata cu...

Baigli unguresc (cononacei cu mac)

In Prajituri la 14 Noi 2010

Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Se...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 12 Noi 2010

Se curata merele si se razuiesc ,sau se toaca (dar nu foarte fin) Se amesteca toate ingredientele uscate,faina,grisul,praful de copt Se amesteca merele razuite cu zaharul si scortisoara dupa care se pun ingredientele uscate iar la final se pun  ouale si bucatile de unt. Se amesteca...

Tort M&G

In Torturi la 8 Noi 2010

Se dizolva gelatina in apa rece,dupa care se amesteca cu laptele caldut. Ouale se separa albusul de galbenus. Albusul se bate bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si coaja de la portocala, dupa care se pun pe foc si se amesteca cu gelatina si zmeura (dezghetata in cazul meu)se lasa...

Tort Kinder Pinguin

In Dulciuri la 8 Noi 2010

Se pregatesc blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine . Galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,mierea,cacao,faina ,grisul,sarea si la final se amesteca cu albusurile batute spuma cu vanilia. Se coc doua blaturi ,eu asa am procedat si este grozav de bine,se...

Tort de mere cu branza

In Torturi la 3 Noi 2010

Se separa ouale ,galbenusul de albus. Untul se face spuma. Se amesteca untul cu zaharul,vaniliile,romul,coaja de lamaie si se incorporeaza apoi galbenusurile, cate unul. Se pune grisul si budinca de vanilie dupa care se pune branza de vaci amestecata bine cu smantana. Albusurile se bat spuma...

Foi cu caramel "Rodica"

In Prajituri la 1 Noi 2010

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic....

Panellets

In Dulciuri la 1 Noi 2010

Se amesteca bine faina de migdale cu zaharul pudra. Se adauga pireul  de cartofi,se pune coaja de lamaie si apa calduta cate putin. Se amesteca bine totul si se framanta bine pentru a se putea forma bilute si devine aurie. Daca doriti si cu cacao ,se scoate din compozite si se pune...

Cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Aluatul se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge bine cu unt topit,foaia sa nu fie mai mare de 15-20 cm/15-20 cm aproximativ si se ruleaza se pun...

Clatite cu frisca si nuca

In Dulciuri la 28 Oct 2010

Se bat bine ouale cu sarea se pune laptele si faina,sincera sa fiu nu am masurat ,am luat punga si...torn dupa ochi. Sant clatite simple pe care toata lumea le face ,se pun vaniliile ,coaja de lamaie si la final de tot se pune 1 canita de ulei 150 ml aproximativ, iar in tava la copt nu se mai...

Desert baigli unguresc

In Dulciuri la 27 Oct 2010

Se pregateste maiaua:  Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald. Aluat : Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea,...

Tort cu nuca prajita si frisca

In Torturi la 24 Oct 2010

Blat. Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul iar la interval de 2-3 minute se pune cate 1 lingura de apa rece si se amesteca bine pana se face crema.Separat se amesteca faina (cernuta )cu nuca prajita si macinata,cacao si praful de copt si se incorporeaza in galbenusui.Albusurile se bat bine...

Prajitura "Petre Roman"

In Prajituri la 24 Oct 2010

Se coc 3 foi ,cantitatile sant pentru 1 foaie la ingrediente. Se bat bine 3 albusuri apoi se pune zaharul 3 linguri si se mai bat bine ,dupa care se pune nuca macinata ,faina,galbenusurile ,apa si faina se amesteca usor cu o palete de jos in sus.Se pregateste tava cu hartie de copt,folie...

Amandine(by bitza)

In Dulciuri la 18 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua. Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la...

piersicute

In Dulciuri la 16 Oct 2010

SE PREGATESTE ALUTUL PENTRU BILUTE: Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se pune bicarbonatul, uleiul si faina. O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina.Va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor...

Chec marmorat (by ina)

In Dulciuri la 16 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare.Se pun galbenusurile si se amesteca usor apoi faina,uleiul,zaharul,esenta de rom si  prafu de copt. Se lasa  din compozitie  aproximativ un sfert care se amesteca cu cacao. Se pregatesc 2 tavi de chec ,se...

Savarine

In Prajituri la 15 Oct 2010

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumu.Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1...

Tort de branza cu piersici

In Torturi la 15 Oct 2010

Se pregateste aluatul , se amesteca bine untul cu oul si zaharul dupa care se pune faina si praful de copt.Se unge o tava rotunda de tort cu diametru de 26cm  cu putin unt dupa care se intinde aluatul cu ajutorul palmelor ,se lucreaza mai usor. Peste aluat se pun piersicile pe margine...

chec pufos cu frisca

In Dulciuri la 12 Oct 2010

Se bat oula intregi bine cu zaharul dupa care se pune frisca si se mai bate bine. Se pune  faina , amidonu ,vanilia si prafu de copt Se pregateste tava de chec cu hartie si se pune compozitia se da tava la cuptor pentru 35-40 minute Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra

gogosile lui "buni"

In Prajituri la 12 Oct 2010

Se desface drojdia in 50 ml lapte caldut cu putina faina si 2 linguri de zahar dupa care se lasa la dopit cu un prosop acoperit.Dupa ce drojdia a crescut se amesteca cu faina si se pune cate putin din laptele caldut,coaja de lamaie ,vanilia,ouale sare si se framnata bine toate impreuna.Se lasa sa...

Albinita

In Dulciuri la 10 Oct 2010

Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i...

Afisate 31 - 60 din 198 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]