Daca tot e reteta cu numarul 600 am zis hai sa le fac ,si asa Dragos ma zapacea de foarte mult timp sa-i fac............noroc cu buni si mosu, e ceva de lucru la ele nu gluma si mai ales ca am facut 2 portiiiiiiiiiiiii,dar cu ajutoare puternice...........faci fata.
SE PREGATESTE ALUTUL PENTRU BILUTE:
Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se pune bicarbonatul, uleiul si faina.
O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina.Va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor crapa foarte tare piersicutele.
Se framanta bine aluatul int-un vas dupa care se pune pe masa de lucru si se mai framanta cu 100 g faina nu mai mult. Se formeaza bilute mici fara crepaturi pe ele si se pun intr-o tava unsa cu putin ulei, bilutele sa nu fie mari ci de marimea unu ou de porumbel.Se lasa distanta intre ele pentru ca vor creste si sa nu se lipeasca unele de altele.
Se coc 20 minute la 160 grade.Se lucreaza cu doua tavi merge mult mai rapid ,Va ies aproximativ 350 bucati bilute(depinde de marime cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai putine)
Dupa ce s-au copt si racit cu un cutit cu varf acutit se scobeste fiecare bilut in parte(aici ai nevoie de ajutor nu gluma ,este o munca tare migaloasa) mijlocul si marjinile sunt foarte fragede si se rup foarte usor,grija mare pt cei care incearca reteta prima data.Ce rezulta din scobit adica miezul se pune intr-un vas, iar din aceasta cantitate vom folosi doar treisferturi, restul...............(faceti salam de biscuti sau papati cu lapte)
Crema:
Se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma. Miezul scobit de la bilute (treisferturi din compozitie)se amesteca cu cacao si laptele caldut. Se pune cate putin din compozita cu cacao in untul mixat cu zahar si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine toata cantitatea.
Ansamblare:
Se iau doua bilute scobite bine (sa fie marginile cat de subtiri pentru a face priza buna) se pune crema si se unesc ,surplusul de crema se da jos,se repeta operatiunea ...vor iesi aproximativ 160-170 piersicute din 2 porti (se mai rup din bilute la scobit).
Dupa ce am terminat de umplut piersicutele se trece la urmatoarea operatiune,colorarea piersicutelor:
Se ia colorantul rosu si se dizolva in putina apa (70-80 ml), la fel si cel verde in vas separat, iar in al treilea vas se pune zahar tos.
Mai avem nevoie de frunzulite de iedera(este pe toate drumurile in tara) eu nu am aici si le-am inlocuit cu frunze de maslin(merg perfect)
Deci se ia piersicuta se trece pe o parte prin culoarea rosie si cealalta parte prin verde apoi se dau prin zahar tos si se pun frunzulitele.
Este foarte adevarat, sunt foarte migaloase dar merita, pe un platou cu prajiturele puse cate 4-5 piersicute schimba aspectul complet si gustul e foarte bun.
ps:am avut ajutoare nu gluma,bunicul le-a scobit pe toate si le-a si colorat, e licentiat in asa ceva :))