Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete / Conserve

Castraveti murati

In Muraturi la 26 Sep 2018

Se spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare. Daca va plac mai dulci, puteti mari cantitatea de zahar....

Muratura de gogonele cu ceapa

In Muraturi la 25 Oct 2014

Spalam gogonelele. Ceapa o curatam de coaja si taiem capetele castravetilor. Spalam ceapa si castravetii. Montam pe Salad Chef Smart feliatorul, punem legumele pe dispozitivul de protectie si taiem legumele rondele. Punem toate legumele intr-un bol si amestecam impreuna cu sarea. Lasam...

Zacusca cu ciuperci

In Zacusca la 6 Oct 2014

Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile. Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa. O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca. Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si...

Pasta de ardei copti

In Conserve la 6 Oct 2014

Curatam ardeii copti si ii punem in mixer,impreuna cu restul ingredientelor. Mixam si turnam continutul intr-un borcan mic,sterilizat. Pentru mai multa siguranta fierbem borcanul intr-o oala cu apa,cam 20 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Se depoziteaza in camara,iar...

Pasta de ardei copti

In Conserve la 30 Sep 2013

Curatam ardeii copti si ii punem in mixer,impreuna cu restul ingredientelor. Mixam si turnam continutul intr-un borcan mic,sterilizat. Pentru mai multa siguranta fierbem borcanul intr-o oala cu apa,cam 20 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Se depoziteaza in camara,iar...

Pasta de gogosari by Rocsi

In Conserve la 27 Sep 2013

Spalam si curatam gogosarii,apoi ii dam prin robot pana obtinem o pasta. Punem intr-o oala toate ingredientele si dam la fiert. Tinem pe foc pana scade zeama si obtinem un sos grosut.Amestecam des ca sa nu se lipeasca pe fundul oalei. Turnam amestecul in borcanele sterilizate si dam...

Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca

In Conserve la 11 Noi 2012

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora. Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si...

Pasta de bruschette cu rosii deshidratate,ardei iuti si ierburi proaspete

In Conserve la 9 Noi 2012

Ierburile se vor taia marunt, iar ardeii iuti se vor rupe in bucatele. Adaugam intr-un bol ierburile, ardeii, rosiile si  ardeii si amestecam, apoi introducem continutul intr-un borcan. Umplem borcanul cu ulei de masline. Pastram borcanul la frigider si folosim continutul la paste, pizza,...

Kimchi de varza

In Muraturi la 8 Noi 2012

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia. Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa. Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi...

Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan

In Conserve la 21 Oct 2012

Uleiul de chili: Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.  Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.  Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si...

Gem de corcoduse

In Conserve la 29 Iul 2012

Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul si lasam sa...

Dulceata din coaja de pepene verde

In Conserve la 29 Iul 2012

Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos spuma si se arunca. Se fierbe cam 20 de minute sau pana cand coaja de pepene este moale si are o...

Tocana de legume pentru iarna

In Conserve la 29 Iul 2012

Se incinge uleiul si se adauga ceapa la calit, apoi se adauga treptat restul legumelor taiate marunt sau date prin robot. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca de fund.  Rosiile se decojesc si se dau prin robot. Se adauga la tocana. Se fierbe pana aproape a scazut tot sucul.  Se adauga...

Vinete si dovlecei la borcan

In Conserve la 28 Iul 2012

Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaie antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase. Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un rand de dovlecei, usturoi taiat marunt, patrunjel si se repeta pana se umple borcanul. Ultimul rand sa...

Chisalita

In Conserve la 28 Iul 2012

Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane...

Ardei iuti,murati si copti

In Muraturi la 28 Iul 2012

Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia jos, se lasa pe ardei. Se pun ardeii in borcane si se face o solutie din apa si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna peste ardei.   Se inchide capacul si dupa ce s-a racit se pastreaza in camara.

Prune si struguri murati

In Muraturi la 28 Iul 2012

Se spala prunele si strugurii si se pun in borcan impreuna cu batul de scortisoara. Se amesteca pikant fixul cu apa,conform intructiunilor de pe plic. Se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capacul. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Corcoduse murate

In Muraturi la 28 Iul 2012

Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot. Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si se pun in patura.   Se tin pana s-au racit si se depoziteaza in camara.

Rosii deshidratate la soare

In Conserve la 27 Iul 2012

Rosiile se spala,se lasa sa se usuce sau se sterg de apa. Se vor taia in patru si se vor aseza pe o tava de metal. Tava se aseaza la soare,eventual se poate aseza niste tifon deasupra. Se tine 3-4 sau pana cand feliile de rosii s-au uscat. Depinde cat de groase au fost feliile. Din cand...

Otet cu tarhon si tarhon in otet

In Conserve la 27 Iul 2012

Pentru tarhon in otet :Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara. Pentru otet cu tarhon: se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se...

Otet de salvie

In Conserve la 27 Iul 2012

Se pun florile in sticla si se toarna otetul peste. Se lasa in camara doua saptamani si se scutura din cand in cand sticla. Se foloseste la salate.

Chili Oil

In Conserve la 2 Dec 2011

Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit...

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

In Muraturi la 1 Dec 2011

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic. Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa. Dupa ce...

Relish de gogosari si ardei

In Muraturi la 1 Dec 2011

Se curata ardeii si gogosarii de seminte. Gogosarii mei au fost putin iuti,perfecti pentru gustul meu. Se taie ardeii,gogosarii si ceapa in cubulete,asa cum taiem ceapa pentru mancare. Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc mic,amestecand des. Daca lichidul nu este...

Naneh - Pasta de menta

In Conserve la 26 Oct 2011

Se spala si se usuca bine menta. Se introduce in robot impreuna cu sarea. Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider. Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.  

Rosii congelate

In Conserve la 24 Oct 2011

Se spala si se lasa sa se scurga sau se foloseste  prosop de unica folosinta. Se introduc rosiile in pungi si se baga la congelator. Cand vreti  sa le folositi le scoateti din congelator si le bagati in ciorbe. Daca nu vreti pielita,asteptati sa se dezghete si se va scoate foarte...

Rosii la borcan cu usturoi si busuioc

In Conserve la 21 Oct 2011

Se taie rosiile spalate si uscate in 4. Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos. La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc. Se da la dunst intre 15-30 de minute (chiar am uitat sa cronometrez). Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura....

Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

In Muraturi la 25 Sep 2011

  Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti. Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi. Intr-o tigaie,se...

Pepene murat

In Muraturi la 18 Sep 2011

  Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan. Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea. Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet. Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile. Se poate consuma sau se poate pune...

Vegeta de casa

In Conserve la 10 Sep 2011

  Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean. Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]