publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de saratele cu cascaval
Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata, zdrobita. Se toarna deasupra cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in acea adancitura si se lasa 5...
Aperitiv vafe cu ceapa verde
Intr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum se pune si praful de copt. Se amesteca bine. Se curata ceapa si se taie rondele, inclusiv...
Covrigi cu unt si cascaval
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc...
Aperitiv placinte la tigaie
In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit cca 2 ore. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se mai framanta usor daca este nevoie...
Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite
Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga sare, piper, boia, maghiran si condimentele pentru cartofi. Ouale se bat separat si se amesteca cu...
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10 minute. In bolul robotului se pune faina si sarea. Se toarna maiaua, oul batut si uleiul de...
Aperitiv placinta dobrogeana
Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine compozitia. In pachetul de 400 de g sunt 12 foi. Se grupeaza cate 3....
Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta operatiune inainte cu o zi. Se dau cartofii prin razatoarea cu gauri mari. Cascavalul se da pe...
Aperitiv crochete din cartofi si branza
Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se adauga ouale, branza, cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sare si piper. Se amesteca totul,...
Aperitiv placinta cu branza si sunca
Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba. Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se...
Balmos
Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, untul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote. Se cerne faina de...
Aperitiv tarta cu branza si carnati
Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara...
Placinta melc cu branza si ceapa verde
Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa....
Spirale cu feta si spanac
Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia. In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul...
Pachetele umplute cu carne si legume
Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin...
Barcute umplute cu piept de pui
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a...
Placinta cu branza
Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut...
Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si uleiul. Se omogenizeaza. Se pune si sarea apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine....
Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca
Preparare Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Se...
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am taiat in cubulete. Carnatii se taie rondele si se pun la prajit in tigaie in cele 2 lg de ulei. Se adauga...
Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte...
Aperitiv placinte cu branza si spanac
Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca...
Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida
Cum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de lucru si se desface aluatul. Se intinde putin cu sucitorul apoi se unge cu kechup. Se presara deasupra...
Aperitiv pogaci cu jumeri
Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se incalzesc usor 150 ml lapte, se adauga zaharul si vreo 2 lg de faina...
Cornuri aperitiv
Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele...
Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar
Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste...
Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se...
Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la...
Aperitiv spirale cu branza si masline
Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua, uleiul si oul. Restul de lapte se incalzeste usor...
Aperitiv pancakes cu ciuperci
Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana...