Un mic dejun rapid si satios!
Cu ce am gasit prin frigider am incropit rapid aceste placintele care au fost savurate si devorate in scurt timp, rezolvand astfel problema la "am vrea sa mancam ceva altfel la micul dejun"!
Cantitatile sunt date dupa ochi, dar puteti prepara reteta in functie de preferintele fiecaruia si cu gramaje mai mari. Mie mi-au iesit 18 bucati de placintele.
Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute.
Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana se obtine un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite. La prima repriza de faina se adauga si praful de copt. La final se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mici si se omogenizeaza.
Se pune tigaia pe foc, stropita cu putin ulei, iar cand este bine incinsa se toarna aluatul cu ajutorul unui polonic mic in trei locuri (atat mi-a incaput mie in tigaie). Se lasa cca 2-3 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.
Se servesc calde si presarate cu cas deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate adauga in compozitie orice ingrediente preferati.
2
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel pentru clatite!