mihasara

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 01.06.2010

RETETE108
PRIETENI297
Retete / Dulciuri

Biscuiti cu fulgi de ovaz si secara

In Dulciuri la 13 Oct 2015

Pornim  cuptorul. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa. Punem  foaie de copt intr-o tava. Cu o lingura, luam aluat din vas si il dam o forma sferica in palma dupa care il aplatizam si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja....

Amandine

In Dulciuri la 13 Oct 2015

Sirop: Punem 200g zahar intr-o cratita si adaugam putina apa peste el cat sa se umezeasca si il punem pe foc. Il lasam sa se topeasca si adaugam restul de apa pana la 500ml si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si cele doua pliculete de cappucino si mai dam un...

Briose cu afine si iaurt

In Dulciuri la 9 Oct 2015

Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei. Dupa care punem si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam faina cu bicarbonatul si si o adaugam peste compozitia...

Tort de ciocolata cu whisky

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute . Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...

Prajitura cu gris, mac si portocale

In Dulciuri la 18 Mai 2015

    Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.     Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.     Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza...

Cataif cu frisca

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Topim cele 3 linguri de unt.  Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc. Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie. Turnam siropul fierbinte peste...

Prajitura cu frisca si fructe

In Prajituri la 3 Apr 2013

Mod de preparare blat: Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de  zaharsi batem pana se albesc. Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic. Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar....

Guguluf cu lamaie si mac

In Prajituri la 3 Apr 2013

Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul. Razuim lamaile si stoarcem sucul. Batem spuma margarina cu zaharul si ouale. Adaugam peste margarina, frisca lichida si faina amestecata cu praful de copt. Impartim comopozitia in doua parti. In prima jumatate...

Papanasi

In Dulciuri la 27 Mar 2013

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana compozitia nu se mai "lipeste de maini". Formam bile mari si mici iar pe cele mari le impungerm cu degetul  si rotim pana obtinem o gaura potrivita. Punem ulei la incins, folosim...

Tort de cappucino si ciocolata alba

In Torturi la 13 Mar 2013

In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Incalzim cuptorul la 180 de grade. Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un  minut. Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara....

Tort Diplomat

In Torturi la 13 Mar 2013

Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu. Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina). Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si...

Orez cu lapte si cu sos de visine

In Dulciuri la 13 Mar 2013

Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care  adaugam zaharul si zaharul vanilat. Luam de pe foc si ii punem...

Eclere

In Prajituri la 13 Mar 2013

Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare. Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu...

Mucenici moldovenesti

In Prajituri la 8 Mar 2013

Cernem faina intr-un vas incapator. Punem peste faina drojdia, galbenusurile batute bine pret de cateva minute, coaja de lamaie si de portocale, esenta de vanilie si laptele in care am dizolvat zaharul, plus un praf de sare. Amestecam bine si pe masura ce framantam adaugam putin cate...

Chec cu zahar ars

In Prajituri la 24 Oct 2012

Punem 100g zahar intr-o cratita si il caramelizam. Exista doua variante si anume, adaugam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele...

Galetta cu prune

In Prajituri la 25 Sep 2012

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram  grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si...

Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos

In Prajituri la 24 Sep 2012

Salam de biscuiti reteta 1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. 2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul. In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza,...

Afisate 31 - 47 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 16.03.2020

Macarons

publicat la 16.03.2020

Desert fursecuri Alba ca zapada

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]