Tort de cappucino si ciocolata alba

de mihasara in Torturi, 13 Mar 2013 | 8848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr frisca lichida
  • 1 lingura cafea tare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cappucino si ciocolata alba:

In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.

Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un  minut.

Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara.

Punem jumatate din compozitia de faina peste cea de oua si unt si amestecam usor.

Turnam laptele si amestecam usor dupa care adaugam si restul de faina.

La final adaugam si cafeaua-6 linguri si amestecam.

De preferat ar fi sa coacem blatul in doua forme cu diametrul de 17cm, eu asa am facut.

Impartim compozitia in cele doua tavi tapetate pe fund cu hartie de copt iar pe laterale unse cu unt si tapetate cu cacao.

Coacem cam 25-30 de minute.

 La 25 de minute facem proba cu scobitoare si daca mai e nevoie mai lasam in cuptor.

Le lasam sa sa receasca 10 minute in tavi dupa care le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca bine.

Intre timp ne ocupam si de crema mai ales ca trebuie sa stea la congelator cel putin jumatate de ora.

Punem intr-un vas la bain marie 100ml frisca lichida si adaugam ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata iar compozitia este omogena, o luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

O lasam la racit, dupa care o punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Mixam restul de frisca cu jumatate de lingurita de zahar vanilat.

Scoatem crema din congelator si o mixam foarte bine, apoi adaugam frisca putin cate putin si lingura de cafea.

Punem primul blat pe un platou, adaugam jumatate din crema, punem si cel de al doilea blat si retul de crema.

Inainte de servire presaram peste stratul de crema, cacao si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cappucino si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trei ciocolate