Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Mancaruri cu carne

Pui Stifado

In Pui la 24 Mai 2010

Intr-o tigaie se soteaza arpagicul in 2 linguri de ulei de masline, pana se aureste usor. Intr-un ceaun se pun bucatile de carne si se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam usturoiul taiat felii si rosiile taiate marunt si sotam impreuna cu vin, sare, piper, scortisoara,...

Tochitura moldoveneasca a la Vladut

In Porc la 23 Mai 2010

Eu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti , dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :))) Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic cateva minute,...

Muschiulet de porc marinat in sos de ierburi aromate

In Porc la 4 Mai 2010

Intr-un vas amestecam condimentele, apoi turnam uleiul cate putin, amestecand continuu, pana obtinem o pasta. La sfarsit punem si otetul si omogenizam. Muschiuletul se taie felii, care se bat cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Fiecare bucata de carne se unge cu crema de ierburi pe...

Pui cu cartofi si sos bechamel

In Pui la 3 Mai 2010

Sosul Bechamel: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras si smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara . Pieptul de pui il taiem...

Tocanita nationala

In Porc la 29 Apr 2010

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit. Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina apa, daca nu este lichid suficient.Se...

Tochitura munteneasca

In Porc la 28 Apr 2010

Se taie carnea in bucati si se pune la prajit in tigaie in ulei bine incins impreuna cu ceapa tocata marunt.  Dupa ce carnea s-a prajit putin, adica incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume si paharul cu vin. Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se adauga rosiile tocate...

Pui cu mustar si susan

In Pui la 27 Apr 2010

Mustarul il frecam cu ulei, ca pentru maioneza. Adaugam condimentele, dupa gust (si preferinta) si omogenizam. Pieptul de pui il taiem fasii. Punem bucatile de carne in sosul obtinut ( eu am pus si cateva bucati de muschiulet de porc), acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cel...

Ceafa de porc cu legume in vasul roman

In Porc la 24 Apr 2010

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece.  Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb....

Tochitura moldoveneasca

In Porc la 22 Apr 2010

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. Se serveste cu mamaliguta calda, branza...

Rosii umplute

In Pui la 21 Apr 2010

Rosiilor li se taie cate un capacl, apoi cu o lingurita scobim miezul. Se lasa la scurs. Ceapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Cand incep sa se inmoaie adaugam pieptul tocat si omogenizam. Stingem cu vin...

Pui la punga cu sos de tarhon

In Pui la 21 Apr 2010

In punga pentru friptura punem toate condimentele, apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform. Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la...

Mere umplute cu carne de vitel

In Vita la 17 Apr 2010

Carnea se toaca marunt. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin....

Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

In Pui la 13 Apr 2010

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Ceapa se toaca marunt, iar restul...

Pui cu sos de mere

In Pui la 12 Apr 2010

Pieptul de pui se taie cubulete si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Merele se taie in sferturi sau felii mai groase, li se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si o prajim pe toate partile. O scoatem pe un platou...

Friptura la tava

In Mancaruri cu carne la 6 Apr 2010

Muchiuletul, ceafa si ciocanelele de pui spalate si curatate, se pun intr-un vas, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei, curry si usturoi (cu cat mai mult, cu atat mai bun :)) ) . Se acopera totul cu vin alb si ulei de masline si se da la frigider pentru cateva ore....

Chiftelute marinate

In Pui la 26 Mar 2010

Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam. Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, rotinde sau plate, dupa preferinta. Se prajesc in ulei bine incins, avand grija sa nu le rumenim prea...

Escalop cu sos de rosii

In Vita la 26 Mar 2010

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline. Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie....

Pui cu sos de piper

In Pui la 22 Mar 2010

Boabele de piper se pun la inmuita in vin. Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti. Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de...

Pui cu morcov

In Pui la 22 Mar 2010

Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie calim putin ceapa in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam morcovul si omogenizam. Amestecam continuu pana incepe sa se inmoaie si sa "lase" culoare. Adaugam carnea si...

Naut cu legume si carne

In Pui la 19 Mar 2010

Nautul il vom pune peste noapte la inmuiat in apa rece. A doua zi apa se arunca. Carnea se fierbe 10 minute in apa cu putina sare. Punem nautul intr-o cratita impreuna cu carnea, adaugam ceapa tocata marunt si legumele date pe razatoarea cu ochiuri mici (sau taiate cubulete), sucul de rosii...

Pui cu masline

In Pui la 18 Mar 2010

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu...

Frigarui cu ficatei de pui

In Ficat la 10 Mar 2010

Ficateii spalati si curatati de pielite se presara cu usturoiul tocat, dupa care se acopera cu lapte. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 1 ora. Faina se amesteca cu piper. Ficateii se taie in bucati potrivite. Ceapa se taie in 4, apoi se desface in bucati. Betele de frigarui se tin...

Gulas

In Vita la 4 Mar 2010

Carnea se taie felii sau cuburi si se rumeneste in uleiul bine incins. Se intoarce pe toate partile pana incepe sa lase zeama. Se fierbe inabusit si cand a scazut toata zeama se adauga ceapa si ardeiul tocate. Se calesc putin, amestecand continuu, se adauga sucul de rosii, chimenul si boiaua de...

Pui cu scortisoara

In Pui la 3 Mar 2010

Intr-o tigaie incingem uleiul si untul. Adaugam pulpele de pui taiate fasii si cartoful cubulete. Cand incep sa se rumeneasca adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ardeiul cubulete, ghimbirul, scortisoara. Omogenizam si turnam deasupra sucul de rosii si vinul. Acoperim cu un capac si...

Pulpe de pui la capac

In Pui la 20 Feb 2010

Pulpele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper alb si rozmarin. Se lasa jumatate de ora la frigider. Intre timp se pune apa la fiert intr-o cratita. cand apa da in clocot, se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus si care a fost bine uns cu ulei. Pe acest capac se aseaza...

Pui in sos dijonez si iaurt

In Pui la 20 Feb 2010

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si rozmarin, dupa care se prajeste putin, in 2 linguri cu ulei de masline. cand sunt gata se scot pe o farfurie. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc putin in uleiul in care am prajit carnea. Faina o "desfacem" cu supa de...

Tocanita de pui cu iaurt

In Pui la 18 Feb 2010

Intr-o farfurie amestecam faina cu sare, piper si boia de ardei. Pieptul de pui taiat cubulete il dam prin acest amestec. Ceapa si usturoiul tocate marunt le calim usor in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam si cubuletele de carne. Amestecam incontinuu, pana ce carnea incepe sa se...

Musaca cu cartofi si carne

In Vita la 12 Feb 2010

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei. Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se...

Ficatei de pui cu sos de rosii si bacon

In Ficat la 10 Feb 2010

Ficateii ii spalam si curatam de pielite. Ceapa o tocam si o calim in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam baconul taiat fasii subtiri. "Stingem" cu sucul de rosii si mai dam cateva clocote. Punem si ficateii si lasam pe foc pana incepe din nou sa fiarba....

Pui Stroganoff

In Pui la 6 Feb 2010

Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit intr-o tigaie incapatoare, in 2-3 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga pieptul de pui si se inabusa cateva minute. Adaugam vinul si lasam la fiert pana tot lichidul scade pana la jumatate. Adaugam...

Afisate 91 - 120 din 189 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Retete preferate
Oua Benedict

Voturi:28

Paine umpluta

Voturi:8

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]