Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Mancaruri cu carne

Muschiulet de porc in crusta de condimente

In Porc la 29 Apr 2011

Am mai facut odata ceva de genul asta, muschiulet in crusta de piper . Dar cand am vazut reteta postata de Gabi , m-a incitat amestecul de condimente, incat am zis ca neaparat trebuie sa incerc si eu. :)) Pisam usturoiul cu sarea si boiaua de ardei. Turnam uleiul si omogenizam. Cu acest...

Ficatei cu smantana si marar

In Ficat la 27 Apr 2011

Ficateii curatati si spalati se presara cu putin busuioc, apoi se pun intr-o tigaie impreuna cu untul. Se acopera cu un capac si se inabusa cateva minute, apoi turnam vinul, saram si piperam dupa gust. Cand lichidul din tigaie a scazut punem smantana in care am incorporat mararul tocat...

Pilaf cu carne si rosii

In Pui la 27 Apr 2011

Copanelele se curata, se spala si se prajesc usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, rosiile oparite, curatate de coaja si tocate marunt sau date prin blender si se calesc usor. Se stinge totul cu sucul de rosii si apa,...

Dovlecei umpluti

In Pui la 27 Apr 2011

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat, oul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si putin busuioc uscat. Ceapa o...

Papricas de pui cu galuste

In Pui la 20 Apr 2011

Cum preparam un papricas de pui . Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul...

Piept de pui in crusta de ierburi aromate

In Pui la 16 Apr 2011

Pieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si batem usor cu ciocanul de snitele. Saram si piperam si ungem fiecare bucata de carne cu unt. Rulam...

Pulpe de pui cu lamaie

In Pui la 14 Apr 2011

Pulpele curatate si spalate se aseaza intr-un vas de lut, pe care l-am tinut in prealabil in apa rece. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se presara cu salvie si rozmarin. Capatana de usturoi necuratata de coaja, se taie in 2 si se pune in vas langa carne. Lamaia se feliaza si se aseaza...

Ficatei de pui cu ciuperci si rosii

In Ficat la 11 Apr 2011

Ceapa tocata marunt se caleste usor la foc mic in cateva linguri cu ulei de masline. Se pun si ciupercile tocate marunt sau taiate bucati mai mari, in functie de preferinta fiecaruia. Eu le-am tocat marunt marunt, de nici n-au stiut ai mei ca au mancat ciuperci :))) Se acopera tigaia cu...

Tochitura...altfel

In Porc la 8 Apr 2011

Zilele trecute numeroasa si simpatica mea familie :)) a decis ca "azi vrem friptura de porc". Si pentru ca aveam in congelator si niste carnati de casa ( facuti de mama, ca la mama acasa :)) ) am zis sa fac o tochitura, ca la noi in Moldova . Carnea se taie in bucati mici, se...

Ficatei de pui cu ceapa

In Ficat la 7 Apr 2011

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa devine traslucida adaugam ficateii spalati si curatati. Perpelim ficateii pe toate partile, condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru. Turnam vinul, acoperim cu un capac si fierbem la foc...

Tocanita de cartofi cu pui

In Pui la 30 Mar 2011

Se curata cartofii si se taie cuburi. Ceapa se toaca, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa si morcovul se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga cubuletele de carne si cartofii. Se mai calesc putin impreuna, apoi se...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 30 Mar 2011

Pulpele curatate si spalate, se acopera cu o folie alimentara si se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Atentie totusi la sare, bacon-ul si sunca avand si ele ceva sare in ele. Peste pulpe punem o felie de sunca, una de cascaval si...

Friptura de pui cu lamaie

In Pui la 13 Ian 2011

Usturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta de usturoi. Cu acest amestec ungem copanelele de pui, acoperim cu folie alimentara si dam la...

Pulpe de pui cu sos de rosii si masline

In Pui la 28 Dec 2010

Copanelele de pui se condimenteaza cu condimentele din rasnita Kotanyi, cu veselie si simt de raspunedere. :)) Se sareaza doar daca mai considerati a fi necesar. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul, se amesteca in sucul de rosii. Se pune intr-un vas termorezistent. Punem si...

Chiftelute in sos aromat

In Pui la 26 Dec 2010

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Sucul...

Rulouri de pui cu masline

In Pui la 26 Dec 2010

Pieptul de pui se feliaza. Fiecare bucata de carne se pune intre 2 folii alimentare si se bate usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu "verdeturi italiene". Amestecul contine si sare, nu mai este nevoie sa adaugati sare suplimentar. Asta fu cea mai grea operatiune,...

Pulpe de pui in bacon

In Pui la 22 Dec 2010

Pulpele spalate si curatate se iate in doua. Fiecare bucata se inveleste strans in cate-o felie de bacon si se aseaza in vasul roman, vas ce l-am tinut in apa rece, cca 30 de minute. Punem in vas cateii de usturoi taiati, foaia de dafin si piperul boabe. Presaram cu cimbru si sare doar...

Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

In Pui la 19 Dec 2010

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi , atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia . Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent...

Pui cu mustar si cus cus

In Pui la 18 Dec 2010

Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Scoatem carnea din folie si o punem intr-un vas termorezistent. Dam la cuptor la foc...

Ficatei in bacon

In Ficat la 18 Dec 2010

Ficateii spalati si curatati de pielite se invelesc in feliile de bacon. In functie de cat e de lunga fasia de bacon se pot inveli si cate 2 ficatei odata. Se aseaza rulourile obtinute intr-un vas termorezistent, se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Sare n-am mai pus, e baconul...

Friptura de porc in sos de vin rosu

In Porc la 4 Noi 2010

Feliile de carne le batem usor, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei, fara a le suprapune. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si maghiran. Eu am folosit uscate. Adaugam usturoiul taiat feliute subtiri si vinul rosu. Acoperim cu un...

Pui in bacon cu sos de telina

In Pui la 3 Noi 2010

Pieptul de pui se taie in 2. Fiecare parte se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se inveleste in fasiile de bacon. Se pun intr-un vas termorezistent, se pune 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin alb si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Intre timp telina curata si...

Varza cu carne

In Pui la 29 Oct 2010

Pieptul de pui se taie cubulete, apoi se pune la prajit in putin ulei de masline. Se perpeleste pe toate partile, apoi se adauga ceapa tocata marunt si se calesc impreuna, pana se inmoaie ceapa. Stingem cu sucul de rosii, apoi adaugam varza tocata marunt (sau taiata fideluta) si putina apa....

Cartofi rantaliti si pulpe de pui cu za'atar

In Mancaruri cu carne la 28 Oct 2010

Pentru ca mi-a mai ramas niste za'atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar. Cele 2 linguri de condiment le-am pus intr-o punga speciala pentru friptura, am pus si carnea inautru si am sigilat...

Aripioare de pui in sos de vin

In Pui la 27 Oct 2010

Ceapa si ardeiul tocate marunt se pun la calit in ulei de masline. Cand s-au inmuiat se adauga aripioarele curatate si spalate si se perpelesc pe toate partile. Se stinge totul cu sucul de rosii si se aduce la punctul de fierbere. Adaugam si vinul, putina apa daca mai este nevoie, cat sa se...

Rulouri de mamaliga cu carne de pui

In Pui la 26 Oct 2010

Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si carnea incepe sa se prajeasca. Usturoiul il pisam cu sare si piper. Adaugam cateva linguri cu ulei...

Varza clujeana

In Pui la 22 Oct 2010

Ceapa se caleste in putin ulei de masline impreuna cu morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam orezul si cotletul taiat bucatele si le calim pe toate impreuna cateva minute, amestecand continuu. Stingem cu 1 cana de suc de rosii si lasam deoparte la racit. Cand s-a racorit adaugam...

Pilaf cu carne si legume

In Pui la 18 Oct 2010

Pieptul de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici si se calesc usor. Se stinge cu apa, se adauga si orezul spalat si scurs. Se potriveste gustul de sare si piper. Se da la cuptor la foc mediu,...

Ciulama cu pui si ciuperci

In Pui la 18 Oct 2010

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile taiate bucati mari, un pahar cu apa si fierbem la foc mic, acoperit. Potrivim gustul de sare si piper....

Aripioare crocante cu sos de telina

In Pui la 12 Oct 2010

Sticks-urile se macina foarte bine pana se obtine un pesmet fin pe care il punem intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se bate oul foarte bine cu sare, piper si cimbru. Aripioarele curatate, spalate si bine uscate se dau prin ou, apoi se tavalesc prin pesmet, acoperindu-le foarte bine. Daca...

Afisate 31 - 60 din 189 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]