Sticks-urile se macina foarte bine pana se obtine un pesmet fin pe care il punem intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se bate oul foarte bine cu sare, piper si cimbru.
Aripioarele curatate, spalate si bine uscate se dau prin ou, apoi se tavalesc prin pesmet, acoperindu-le foarte bine. Daca este nevoie se preseaza si cu mana. Aripioarele astfel "imbracate" se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
In timpul coptului se mai introrc de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform. Cand sunt gata se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Sosul de telina:
Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se piseaza. Se amesteca telina cu usturoiul si se omogenizeaza impreuna cu cateva linguri de ulei de masline. Se adauga si smantana, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare si piper.
Aripioarele crocante se servesc calde cu garnitura de cartofi si sos de telina.