Faguri

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 65622 vizualizari

 

O alta reteta din "cartea de bucate a bunicii"... Un desert ce-l devoram cu mare pofta in copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
  • Pentru crema:
  • 50 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuca dupa gust si preferinta
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.

Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negreasa de post cu glazura