Prajitura Krem a la krem este una dintre cele mai bune rpajituri de casa, de care te vei indragosti si pe care vei dori sa o faci iar si iar. Are un strat generos de crema fina si o glazura delicioasa de ciocolata.
Pentru reteta Krem a la krem, o bunatate de prajitura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, budinca ciocolata, frisca, lapte, ciocolata, unt.
Iata cum se prepara Krem a la krem, o bunatate de prajitura
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura:
Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.
Prajitura asta o fac de foarte multi ani si am adaptat-o cumva dupa reteta Nataliei.
Am facut-o in foarte multe variante, chiar si sub forma de tort. Am avut un succes teribil intotdeauna cu aceasta prajitura. :)
Si pentru ca tot e sezonul capsunilor,recomand sa o faceti cu Crem Ole de capsuni in loc vanilie...e delicioasa.
O alta prajitura care te va cuceri este Prajitura Deliciu sau Prajitura Boema.
Printre preferatele noastre se numara si Prajitura cu nuci si ciocolata, absolut delicioasa.