Mierea o amestecam cu ulei,mustar si zeama de lamaie.Adaugam rozmarinul,susanul,sare si piper dupa gust.
In sosul obtinut punem pulpele de pui,acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider pentru o ora.
Punem carnea cu tot cu sos intr-un vas termorezistent si dam la cuptor,la foc...
Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.
Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru...
Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete,ardeiul fasiute.
Pulpele de pui spalate si curatate,le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si rozmarin.
In vasul roman asezam un strat de cartofi,condimentam cu sare,piper si usturoiul pisat.
Presam fasiutele de ardei si boabele de porumb....
Carnea se taie cubulete.Punem intr-un castron si presaram cu sare,piper,nucsoara,oregano si usturoiul tocat.Punem si uleiul si omogenizam.Acoperim castronul cu folie si dam la frigider pentru o ora.
Ardeii si ceapa le taiem cuburi.
Bucatile de carne se infing pe betele de frigare,alternand...
Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.
Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.
In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm...
Galuste:
Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.Se adauga untul moale,apoi faina amestecata cu gris.Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la cuptor,pana se ingheaga,in jur de un sfert de ora.
Ca sa fiu sigura de reusita supei :)) si de faptul ca...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.
Inghetata:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit...
Sos Bechamel:
Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele.Se lasa la racit.
Sosul Bolognese:
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic.Adaugam carnea tocata si sucul de...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.
Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de...
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat. Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul....
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La...
Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine.Am folosit programul de framatare+dospire. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2.
Mi-au iesit 2 paini mai mici,nu am tava mare,pentru o bagheta frantuzeasca autentica. :))...
Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper. Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie.
Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet.
Se prajesc in uleiul bine incins. Noi le-am papat...
Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust.
Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi care se dau prin ou batut cu un praf de sare.
Apoi se tavalesc si prin pesmet,din abundenta....
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.
Se...
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am ales programul de baza al masinii de paine,cel...
Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.
Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca...
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor. Eu le-am copt in formele de briose,la foc...
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit incorporam si ciocolata tocata,amestecand usor cu o lingura.
Cu un polonic am pus compozitia in...
Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de...
Mai intai preparam sosul. Punem sucul de rosii la fiert cu sare,piper,1 lingurita de busuioc,1/2 lingurita zahar si 3 catei de usturoi taiati in bucati sau tocati marunt,dupa preferinta.Se fierbe 5 minute dupa care se lasa la racit. Pentru umplutura am tocat carnea impreuna cu...
Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit. In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata.
Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.
Blat:
Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.
Crema :
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit....
Cafeaua preparata dupa preferinta de dulce se toarna in pahare inalte,pana la 3/4 din capacitate. Se adauga laptele si 2 linguri de inghetata. Se orneaza cu frisca si inghetata ramasa.
Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana se ingroasa putin,amestecand continuu.Dupa aceea se toarna si cafeaua,cate putin.Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp vom bate frisca si o vom amesteca cu mascarpone.
Dupa ce s-a...
Cartofii curatati si taiati in sferturi,se aseaza intr-o tava teflonata.
Se presara cu sare,piper,cimbru si rozmarin,dupa preferinta.
Repartizam si pesmetul si stropim cu ulei. Amestecam totul cu o lingura,astfel incat toate bucatile de cartofi sa fie acoperite de pesmet.
Dam tava la...
Castravetii ii taiem cubulete sau ii radem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Usturoiul pisat il amestecam cu putina sare si ulei,pana obtinem o pasta omogena.
Castravetii ii amestecam cu sare,piper si pasta de usturoi.Adaugam si smantana,iar la sfarsit mararul tocat marunt.
Pulpe marinate la cuptor
Mierea o amestecam cu ulei,mustar si zeama de lamaie.Adaugam rozmarinul,susanul,sare si piper dupa gust. In sosul obtinut punem pulpele de pui,acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider pentru o ora. Punem carnea cu tot cu sos intr-un vas termorezistent si dam la cuptor,la foc...
Tort Sacher
Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare. Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru...
Friptura de pui cu legume
Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete,ardeiul fasiute. Pulpele de pui spalate si curatate,le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si rozmarin. In vasul roman asezam un strat de cartofi,condimentam cu sare,piper si usturoiul pisat. Presam fasiutele de ardei si boabele de porumb....
Frigarui de pui
Carnea se taie cubulete.Punem intr-un castron si presaram cu sare,piper,nucsoara,oregano si usturoiul tocat.Punem si uleiul si omogenizam.Acoperim castronul cu folie si dam la frigider pentru o ora. Ardeii si ceapa le taiem cuburi. Bucatile de carne se infing pe betele de frigare,alternand...
Limbi de pisica
Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor. In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm...
Supa Imperiala cu galuste
Galuste: Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.Se adauga untul moale,apoi faina amestecata cu gris.Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la cuptor,pana se ingheaga,in jur de un sfert de ora. Ca sa fiu sigura de reusita supei :)) si de faptul ca...
Tort cu inghetata de cacao si menta
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore. Inghetata: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit...
Lasagna cu carne
Sos Bechamel: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele.Se lasa la racit. Sosul Bolognese: Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic.Adaugam carnea tocata si sucul de...
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Ia gogoasa neamuleee!
Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut. Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de...
Paine impletita in 6
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat. Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul....
Prajitura cu mere si sos de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La...
Paine frantuzeasca
Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine.Am folosit programul de framatare+dospire. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2. Mi-au iesit 2 paini mai mici,nu am tava mare,pentru o bagheta frantuzeasca autentica. :))...
Crochete de pui
Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper. Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie. Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet. Se prajesc in uleiul bine incins. Noi le-am papat...
Bulete de cascaval
Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi care se dau prin ou batut cu un praf de sare. Apoi se tavalesc si prin pesmet,din abundenta....
Briose cu iaurt si ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare. La sfarsit ciocolata tocata. Se...
Paine neagra
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am ales programul de baza al masinii de paine,cel...
Aripioare de pui la capac
Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin. In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca...
Indiene cu frisca
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor. Eu le-am copt in formele de briose,la foc...
Gauffre cu iaurt si ciocolata
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit incorporam si ciocolata tocata,amestecand usor cu o lingura. Cu un polonic am pus compozitia in...
Tarta cu ficat
Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai...
Tort cu 3 feluri de inghetata
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si...
Tort cu mousse de ciocolata si menta
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Cannelloni cu carne de pasare
Mai intai preparam sosul. Punem sucul de rosii la fiert cu sare,piper,1 lingurita de busuioc,1/2 lingurita zahar si 3 catei de usturoi taiati in bucati sau tocati marunt,dupa preferinta.Se fierbe 5 minute dupa care se lasa la racit. Pentru umplutura am tocat carnea impreuna cu...
Inghetata cu frisca si stracciatella
Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit. In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata. Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.
Tort Kodrit Kadir
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam. Crema : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte. Caramelizam zaharul si-l lasam la racit....
Ice Coffe
Cafeaua preparata dupa preferinta de dulce se toarna in pahare inalte,pana la 3/4 din capacitate. Se adauga laptele si 2 linguri de inghetata. Se orneaza cu frisca si inghetata ramasa.
Inghetata cu cafea
Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana se ingroasa putin,amestecand continuu.Dupa aceea se toarna si cafeaua,cate putin.Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp vom bate frisca si o vom amesteca cu mascarpone. Dupa ce s-a...
Cartofi picanti la cuptor
Cartofii curatati si taiati in sferturi,se aseaza intr-o tava teflonata. Se presara cu sare,piper,cimbru si rozmarin,dupa preferinta. Repartizam si pesmetul si stropim cu ulei. Amestecam totul cu o lingura,astfel incat toate bucatile de cartofi sa fie acoperite de pesmet. Dam tava la...
Tzatziki
Castravetii ii taiem cubulete sau ii radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Usturoiul pisat il amestecam cu putina sare si ulei,pana obtinem o pasta omogena. Castravetii ii amestecam cu sare,piper si pasta de usturoi.Adaugam si smantana,iar la sfarsit mararul tocat marunt.