Tort Autostrada

de Miha in Torturi, 20 Noi 2009 | 6762 vizualizari

 

Un tort ce l-am facut pentru devoratorii de la gradinita...:) Batalia cea mai mare a fost pe masinuta. :)) N-am vrut sa le-o dau ca avea colorant, dar ei s-au rugat atat de frumos..."dar macar o roata se poate?" :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • frisca
  • bilute de ciocolata
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Autostrada:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.

Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)

Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.

Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Autostrada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Tie poate o roata de mozzarela, ca de ciocolata nu e permis in dieta.

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Raluca, acus vin si cu tortul ce l-am facut pentru petrecerea de azi.

Miha 1

21.11.2009, 12:40

Cris, multumesc de urari! Sa fiti si voi sanatosi cu totii. Abia astept sa vad 5-ul vostru.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si frisca