Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Mai 2010 | 6438 vizualizari

 

In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie 50%
  • 300 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (1 pachetel)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g unt gras 85 %, taiat bucati, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua, separate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.

Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.

In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.

Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.

Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.

Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.

In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.

Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:55

o bunatate

susu 1

09.02.2011, 18:57

perfect, ca toate retetele tale

Brindusa 1

09.02.2011, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Urechi de elefant