Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete

Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2015

Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in...

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

In Piine la 3 Aug 2015

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el. Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite. Eu...

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2015

Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina. Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il...

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

In Dulciuri la 29 Iul 2015

Decojim merele si le dam pe razatoare. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul, iar la final, treptat, faina. Urmarim sa obtinem un aluat ceva mai...

Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

In Torturi la 29 Iul 2015

Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul. Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor....

Clatite cu banane, lamaie si mac

In Dulciuri la 28 Iul 2015

Decojim bananele, le rupem in bucati si le punem in vasul blenderului Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine. Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane. Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste...

Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

In Pui la 27 Iul 2015

Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator. Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma care se formeaza. Am fiert putin puiul,  pentru ca fiind un pui de tara, a fost impanat cu...

Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2015

Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul. Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata. Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

In Dulciuri la 26 Iul 2015

Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua, iar compozitia va fi una omogena si usor spumoasa. Adaugam apoi uleiul, laptele,esenta si treptat...

Clatite aperitiv cu dovlecel si branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2015

Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda. Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat. Deci, curatam...

Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

In Ton la 24 Iul 2015

Reteta de chiftele am prezentat-o aici . Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati. Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul....

Salata de ardei copti

In Salate la 23 Iul 2015

Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac. Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie. Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece. Se vor...

Salata orientala

In Salate la 22 Iul 2015

Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora. Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici). O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic. Alegem un vas mic pentru putea...

Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii

In Pui la 16 Iul 2015

Puiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei. Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat mai mari, asa cum le prefera baietii mei, trebuie sa tin cont si de preferintele lor, nu? Ca doar...

Salata de varza cu morcov si telina

In Salate la 15 Iul 2015

Incepem cu varza pe care trebuie sa o lasam la odihnit 10-15 minute. Curatam varza de primele foi si o clatim cu apa, apoi o tocam fideluta. Punem varza tocata intr-un bol, o frecam cu putina sare, presaram putin piper si o stropim cu zeama de lamaie. Acoperim bolul si lasam varza la...

Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

In Torturi la 9 Iul 2015

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam...

Chiftele de ton cu ciuperci

In Ton la 8 Iul 2015

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns. Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare,...

Tarta cu branza si visine

In Prajituri la 7 Iul 2015

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le  inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat. Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu...

Dulceata de coacaze negre

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2015

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta. Dupa ce ne asiguram ca sunrt...

Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos

In Prajituri la 30 Iun 2015

Preparam mai intai bilutele de cocos. Punem branza intr-un bol, adaugam zaharul si putina sare si le amestecam bine. Eu am pus zahar pudra. Adaugam galbenusurile, grisul, nuca de cocos si omogenizam bine compozitia. Formam apoi bilute cat mingea de ping pong si le asezam in tava...

Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 30 Iun 2015

Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua. Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot. Carnea o taiem in cuburi mai micute. Punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital uleiul si untul, adaugam...

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2015

Amestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram peste acest amestec cate un praf de piper si unul de boia, apoi omogenizam adaugand treptat si pesmetul....

Placinta rustica, cu mere

In Prajituri la 25 Iun 2015

Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor. Se gusta merele si in functie de dulceata lor se adauga sau nu zahar. Eu am adaugat 50 de grame,...

Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia

In Piine la 25 Iun 2015

Cum se prepara Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia: Procedam ca la cozonac si aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu o ora inainte de a incepe prepararea. Cernem faina intr-un vas si dam deoparte cam un sfert din ea. Nu e bine sa o punem pe toata odata, ca...

Alivenci

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2015

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor. Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare. Spargem...

Briose aperitiv cu paste fainoase

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2015

Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate. Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece. Preparam si restul...

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

In Dulciuri la 19 Iun 2015

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine compozitia si o lasam la odihnit 30-40 de minute, pentru ca grisul sa absoarba surplusul de zer de la...

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2015

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt....

Salata de ton cu oua fierte

In Salate la 14 Iun 2015

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai bine. Cand sunt racite le curatam si le taiem rondele. Spalam foile de salata verde si le asezam...

Supa de rosii cu galuste bavareze

In Supe/Ciorbe la 14 Iun 2015

Mai intai pregatim galustele. Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas. Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle. Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste...

Afisate 361 - 390 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]