Am pregatit maslinele si ceapa pentru decorat, am pus painea in prajitorul de paine si intre timp am taiat o felie de cascaval Sofia. Cand prajitorul m-a anuntat ca painea este gata pregatita, am scos felia de paine din prajitor, am pus deasupre felia de cascaval si am ornat-o cum m-am priceput....
Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit.
Pana si-a facut programul masinuta, am...
Se spala legumele si se taie rondele, fara a le curata de coaja. Branza se taie felioare la fel de mari si groase ca legumele.
Intr-un vas care merge la cuptor(o forma de Yena) uns bine cu unt, se aseja alternativ felii de dovlecel, rosie si branza si frunzele de busuioc. Intre timp cuptorul...
Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e...
Am fiert ouale de prepelita. Am facut din felii subtiri de miez de lapte, felii de rosii, busuioc proaspat si uscat si cateva picaturi de ulei de masline, o salata Caprese. Ouale de prepelita, cate o felioara de castravete si un mic miez de lapte le-am pus pe scobitori. Am mai adaugat...
Se taie ceapa bucati potrivite, rosiile, castravetele si ridichiile rondele, salata am rupt-o cu mana. Am pus totul intr-un castron, am adaugat miezul de lapte, am sarat, am pus otetul, am amestecat usor, dar bine, si abia la sfarsit am pus uleiul si am mai amestecat un pic.
Pofta buna!
Cartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt.
Peste stratul de cartofi punem branza rasa pe razatoarea mare, apoi un alt strat de cartofi, iar branza rasa si terminam...
Intr-un vas, se amesteca laptele cu untul, apoi se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga sarea si faina, toata odata. Se amesteca energic cu o lingura din lemn, pana cand se obtine un aluat neted si care se desprinde de peretii vasului. Se opreste focul se lasa aluatul sa se raceasca...
Intr-un castron am batut usor un ou mare de la tara, am adaugat putin piper si branza rasa pe razatoarea mica. ceapa tocata potrivit de mare si le-am amestecat putin. Sare nu am folosit pentru ca branza era destul de sarata si eu n-am voie sa mananc sarat.
Intr-o craticioara pe care pot sa o...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga spanacul. Eu am folosit spanac congelat, dar daca folositi spanac proaspat trebuie sa-l fierbeti si sa-l tocati. Am adaugat in compozitie si galbenusurile si la sfarsit am adaugat cele 4 linguri de faina si praful de copt.
Se amesteca...
Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta cu sunca si cascaval.
Trecem de cateva...
Sendvis cald cu cascaval Sofia
Am pregatit maslinele si ceapa pentru decorat, am pus painea in prajitorul de paine si intre timp am taiat o felie de cascaval Sofia. Cand prajitorul m-a anuntat ca painea este gata pregatita, am scos felia de paine din prajitor, am pus deasupre felia de cascaval si am ornat-o cum m-am priceput....
Tarta cu dovlecei si branza
Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit. Pana si-a facut programul masinuta, am...
Omleta cu dovlecei, rosii si branza
Se spala legumele si se taie rondele, fara a le curata de coaja. Branza se taie felioare la fel de mari si groase ca legumele. Intr-un vas care merge la cuptor(o forma de Yena) uns bine cu unt, se aseja alternativ felii de dovlecel, rosie si branza si frunzele de busuioc. Intre timp cuptorul...
Budinca aperitiv cu dovlecei si branza
Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e...
Platou aperitiv cu miez de lapte, oua de prepelita si rulada de spanac
Am fiert ouale de prepelita. Am facut din felii subtiri de miez de lapte, felii de rosii, busuioc proaspat si uscat si cateva picaturi de ulei de masline, o salata Caprese. Ouale de prepelita, cate o felioara de castravete si un mic miez de lapte le-am pus pe scobitori. Am mai adaugat...
Salata aperitiv cu miez de lapte
Se taie ceapa bucati potrivite, rosiile, castravetele si ridichiile rondele, salata am rupt-o cu mana. Am pus totul intr-un castron, am adaugat miezul de lapte, am sarat, am pus otetul, am amestecat usor, dar bine, si abia la sfarsit am pus uleiul si am mai amestecat un pic. Pofta buna!
Mic dejun cu miez de lapte si cascaval Delaco
Cu ingredientele de mai sus am pregatit un mic dejun haios si sanatos, dupa imaginatia mea.
Cartofi frantuzesti
Cartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt. Peste stratul de cartofi punem branza rasa pe razatoarea mare, apoi un alt strat de cartofi, iar branza rasa si terminam...
Gougeres-gogosele cu branza
Intr-un vas, se amesteca laptele cu untul, apoi se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se adauga sarea si faina, toata odata. Se amesteca energic cu o lingura din lemn, pana cand se obtine un aluat neted si care se desprinde de peretii vasului. Se opreste focul se lasa aluatul sa se raceasca...
Omleta
Intr-un castron am batut usor un ou mare de la tara, am adaugat putin piper si branza rasa pe razatoarea mica. ceapa tocata potrivit de mare si le-am amestecat putin. Sare nu am folosit pentru ca branza era destul de sarata si eu n-am voie sa mananc sarat. Intr-o craticioara pe care pot sa o...
Rulada de spanac
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga spanacul. Eu am folosit spanac congelat, dar daca folositi spanac proaspat trebuie sa-l fierbeti si sa-l tocati. Am adaugat in compozitie si galbenusurile si la sfarsit am adaugat cele 4 linguri de faina si praful de copt. Se amesteca...
Baghete cu sunca si cascaval
Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta cu sunca si cascaval. Trecem de cateva...