Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna.
În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat.
Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva...
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.
Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale,...
Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade...
Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna.
Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie.
Se scot pe o farfurie unsă cu puţin ulei.
Se toacă ceapa, căţelul de usturoi şi morcovul şi se călesc într-o...
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în puţin ulei.
Se adaugă ciupercile şi roşia tăiate cuburi şi se mai lasă câteva minute pe foc.
Se adaugă apoi pasta de tomate şi sucul de roşii, oregano, sare...
Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.
Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.
Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi...
Pulpele de pui se pun la fiert, în apă rece.
Când sunt gata, se scot la răcit, iar în supa obţinută, se pun pastele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Uleiul se încălzeşte şi în el se călesc rapid usturoiul, cepele tocate şi morcovul ras pe...
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună.
Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic, pentru 10 minute, după care se adaugă morcoviorii taiaţi rondele,...
Cuş-cuş-ul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Nucile se prăjesc un pic în cuptor, apoi se macină fin. Se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat , coaja de lămâie şi pesmetul.
Pastele fierte, se scurg şi se amestecă cu uleiul, apoi se încorporează...
Pastele se fierb în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.
Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă...
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul fâşii si se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună.
Ardeiul se taie beţişoare, feniculul julienne,iar morcovul şi dovlecelul se taie...
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg şi se lasă deoparte.
Pieptul de pui fiert se taie cubuleţe şi se pune la călit împreună cu ceapa tocată şi ea mărunt ,în ulei încins.
Se amestecă pastele fierte cu puiul călit,...
Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul, vinul,...
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să fiarbă la foc iute până scade apa, după care se adaugă vinul. Se pun şi roşiile şi se...
Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Bucata de carne se feliază , se presară cu sare şi piper şi se frige în tigaia grill.
Ceapa tocată foarte mărunt se pune la călit în puţin ulei, apoi se adaugă sosul de roşii, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se...
Pulpele se spală, se şterg, se ung cu ulei , se presară cu sare şi piper şi se pun la fript în tigaia grill. Se rumenesc pe ambele părţi.
Între timp se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se amestecă cu pasta de tomate, 50 g caşcaval...
Se pune un vas cu apă sărată la fiert. Cand clocoteşte se adaugă pastele şi se fierb timpul indicat pe pachet.
Ceapa se toacă foarte mărunt sau se dă pe răzătoare. Se pune la călit în puţin ulei de măsline. Se adaugă conserva nescursă de ulei, sosul de roşii, sare piper...
Intr-un castron incapator se bat bine ouale, se adauga carnita maruntita, ciupercutele, spaghetele, ceapa tocata marunt, cascaval ras si branza topita. Se presara putin piper si se amesteca totul foarte bine.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie teflonata, apoi se prajeste omleta. Ca...
Se pune apa la fiert cu putina sare si un strop de ulei. Cand clocoteste se adauga spaghetele si se fierb atata timp cat este indicat pe pachet.
In putin ulei se caleste carnea cu usturoiul zdrobit, apoi se adauga pasta de tomate ,busuiocul si un pic de apa de la fiertul spaghetelor. Se...
Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici, se amesteca cu zaharul, esentele, stafidele , coaja de lamaie si ouale batute bine. Se toarna compozitia peste macaroanele scurse bine de apa.
Se tapeteaza o forma detasabila cu hartie...
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ciupercile se curata si se taie feliute, iar sunca de pui cubulete. Se pun la fript impreuna intr-o tigaie cu un strop de unt.
Se face sosul: se puncrema de...
Se prepara intai chiftelutele : se amesteca tocatura cu ceapa verde maruntita, cu usturoiul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, cu marar, sare si piper. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc . Se pun la scurs pe un servet de bucatarie.
Pastele se pun la fiert in apa cu...
Carnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand carnita e aproape facuta se condimenteaza, se pune si sucul de rosii, se mai da un pic in fiert si se da...
Pulpele de pui se pun la fiert . Cand mai scade apa se mai adauga. Cand carnita e gata se scoate din supa si se da la racit. In supa se pun pasta de tomate, usturoiul, oregano, condimentele pentru pui si piper si se lasa sa se ingroase sosul pe foc mic.
Pastele se pun si ele la fiert si cand...
Lasagna cu spanac si ciuperci
Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat. Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva...
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt. Se adaugă baconul tăiat cubulețe. Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale,...
Spaghetti cu sos si chiftelute
Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade...
Rulouri de paste cu pui
Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu puţin ulei. Se toacă ceapa, căţelul de usturoi şi morcovul şi se călesc într-o...
Paste cu sos de ciuperci
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în puţin ulei. Se adaugă ciupercile şi roşia tăiate cuburi şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se adaugă apoi pasta de tomate şi sucul de roşii, oregano, sare...
Paste cu bacon si usturoi
Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească. Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe. Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi...
Spaghetti cu sos ragu de pui si parmezan
Pulpele de pui se pun la fiert, în apă rece. Când sunt gata, se scot la răcit, iar în supa obţinută, se pun pastele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Uleiul se încălzeşte şi în el se călesc rapid usturoiul, cepele tocate şi morcovul ras pe...
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună. Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic, pentru 10 minute, după care se adaugă morcoviorii taiaţi rondele,...
Cuş-cuş cu nuci şi pesmet
Cuş-cuş-ul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Nucile se prăjesc un pic în cuptor, apoi se macină fin. Se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat , coaja de lămâie şi pesmetul. Pastele fierte, se scurg şi se amestecă cu uleiul, apoi se încorporează...
Penne cu ananas caramelizat
Pastele se fierb în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas. Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă...
Spaghete cu kaizer şi legume la cuptor
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul fâşii si se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună. Ardeiul se taie beţişoare, feniculul julienne,iar morcovul şi dovlecelul se taie...
Mini-budinci de paste cu pui
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg şi se lasă deoparte. Pieptul de pui fiert se taie cubuleţe şi se pune la călit împreună cu ceapa tocată şi ea mărunt ,în ulei încins. Se amestecă pastele fierte cu puiul călit,...
Farfalle cu sos ragu
Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul, vinul,...
Lasagna
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să fiarbă la foc iute până scade apa, după care se adaugă vinul. Se pun şi roşiile şi se...
Spaghetti cu pui şi sos
Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Bucata de carne se feliază , se presară cu sare şi piper şi se frige în tigaia grill. Ceapa tocată foarte mărunt se pune la călit în puţin ulei, apoi se adaugă sosul de roşii, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se...
Pulpe de pui cu caşcaval pe pat de spaghete
Pulpele se spală, se şterg, se ung cu ulei , se presară cu sare şi piper şi se pun la fript în tigaia grill. Se rumenesc pe ambele părţi. Între timp se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se amestecă cu pasta de tomate, 50 g caşcaval...
Paste cu ton şi măsline
Se pune un vas cu apă sărată la fiert. Cand clocoteşte se adaugă pastele şi se fierb timpul indicat pe pachet. Ceapa se toacă foarte mărunt sau se dă pe răzătoare. Se pune la călit în puţin ulei de măsline. Se adaugă conserva nescursă de ulei, sosul de roşii, sare piper...
Omleta cu spaghete,pui si ciuperci
Intr-un castron incapator se bat bine ouale, se adauga carnita maruntita, ciupercutele, spaghetele, ceapa tocata marunt, cascaval ras si branza topita. Se presara putin piper si se amesteca totul foarte bine. Se incinge putin ulei intr-o tigaie teflonata, apoi se prajeste omleta. Ca...
Spaghetti cu sos de carne presata
Se pune apa la fiert cu putina sare si un strop de ulei. Cand clocoteste se adauga spaghetele si se fierb atata timp cat este indicat pe pachet. In putin ulei se caleste carnea cu usturoiul zdrobit, apoi se adauga pasta de tomate ,busuiocul si un pic de apa de la fiertul spaghetelor. Se...
Budinca de macaroane cu branza
Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici, se amesteca cu zaharul, esentele, stafidele , coaja de lamaie si ouale batute bine. Se toarna compozitia peste macaroanele scurse bine de apa. Se tapeteaza o forma detasabila cu hartie...
Paste scoici cu sos de cascaval
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun la scurs intr-o strecuratoare. Ciupercile se curata si se taie feliute, iar sunca de pui cubulete. Se pun la fript impreuna intr-o tigaie cu un strop de unt. Se face sosul: se puncrema de...
Paste cu chiftelute, sos si ciuperci
Se prepara intai chiftelutele : se amesteca tocatura cu ceapa verde maruntita, cu usturoiul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, cu marar, sare si piper. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc . Se pun la scurs pe un servet de bucatarie. Pastele se pun la fiert in apa cu...
Lasagna
Carnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand carnita e aproape facuta se condimenteaza, se pune si sucul de rosii, se mai da un pic in fiert si se da...
Spirale cu pui si sos
Pulpele de pui se pun la fiert . Cand mai scade apa se mai adauga. Cand carnita e gata se scoate din supa si se da la racit. In supa se pun pasta de tomate, usturoiul, oregano, condimentele pentru pui si piper si se lasa sa se ingroase sosul pe foc mic. Pastele se pun si ele la fiert si cand...