Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un...
Fasolea se spala de cu seara si se pune in apa peste noapte. A 2-a zi se pune la fiert schimband apa de cel putin trei ori. Ceapa se toaca marunt iar ardeiul cubulete. Separat intr-un alt vas punem un pic de ulei si lasam sa prinda culoare carnatii, care au fost taiti bucati, apoi punem ceapa si...
Carnea se spala si se lasa in apa cu sare 30 min.apoi se puna la fiert. INtre timp pregatim legumele , le curatam si le dam prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt, iar ardeiul gras cubulete. cand e aproape gata carnea se pune ceapa la fiert apoi adugam restul de legume. Pentru taietei folosim...
Cotletele se bat ca sa se fragezeasca, cartofii si rosiile se taie feliute rotunde. Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu se aseaza coletul se presoara sare si piper si un pic de ulei de masline si rozmarin apoi se pun feliute de usturoi, se aseaza carofii si se repeta cu sare si piper...
Carnea de miel se proportioneaza. Se face o marinata din bere si otet apoi se adauga ceapa taiata solzisori si se potriveste de sare si piper. In aceasta marinata se adauga carnea de miel, iar deasupra se pun crengutele de bazilic si busuioc. Se lasa la macerat 1-2 zile in frigider. Cand sunt...
Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca.
Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin.
Se...
Bati margarina / unt spuma si adaugi zaharul si galbenusurile, Separat bati albusurile apoi incorporez in prima compozitiea, se adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat. Tava de tarta tapeteaza cu unt si faina, Se toarna compozitia si deasupra se pun feliide de mere in forma de evantai...
Se pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte la fel si conopida. Cand s-au mai racit putin se pune cate un buchetel in fiecare gogosar. Se aseaza...
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.
Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem de capsuni si completam din nou...
Sfecla, morcovul si carofi ise pun la fiert in coaja. Castavetii se taie cubulete ca pentru salata beof si se lasa la scurs. Cand s-au racit legumele se curata si se taie cubulete mici, la fel se precedeaza si cu ceapa. Se amesteca legumele cu mazarea , ceapa si castarvetii se...
Blatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa...
Morcovul si sfecla se curata si se dau prin razatoarea mare, separat, sau daca aveti prin razatoare speciala pentru morcov ( e cea care face fasii lungi, din pacat nu stiu daca are sau nu o denumire), varza se taie fasii foarte subtiri. Cartofii se curata si se taie pai , apoi se prajesc in ulei...
1 crema. Se trec prin masina de rocat rahatul impreuna cu lamaia si margarina, apoi freci crema pana se omogenizeaza si se da la rece.
2 crema. Se fierbe un sirop din zahar , cacao si apa pana se leaga apoi se toarna ferbinte peste biscuitii macinati si se amesteca. Se stropeste o...
blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se...
blat:
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in...
1. Fileul de pangasus se strupeste cu lamaie se presoara sare si piper apou se aseaza o frunza de salata, felii de ciperci si cascavalul dat prin razatoarea mare. Se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
2. pe alt file se stropeste cu zeama de la lamaie , sare si pier, se aseaza frunza se...
Se curata si se pun la fiert morcovul , telina, si patrunjelul, le fel se procedeaza si cu pieptul de pui. Separat se pun 5 cani de apa la fiert , cand da in clocot adaugam orezul care a fost spalat in prealabil(am pus 5 cani deoarece sa aiba unde sa fiarba) cand e gata orezul nu il...
Boabele de fasole se pun de cu seara in apa . A doua zi apa se arunca si se pun la fiert. Morcovul telina se curata si se da prin razatoarea mare. Ardeiul si capia se taie cubulete mici la fel si ceapa. Morcovul, telina, ardeiul si se calesc un pic in untdelemn si se aduga peste fasole....
Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu.
Crema: laptele si ouale batute se pun...
Aripioarele se spala si se lasa la uscat pe un prosop. Batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si un pic de lapte daca aveti prin casa astfel incat sa obtinem o compozitie de consistenta smantanii. Aripioarele le condimentam cu rozmarin, delicat si piper. Le dam prin faina apoi prin ou si la...
Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare si delicat ( eu prefer sa ai pun gata taiati cubulete mai mari). Ceapa se taie fasii mari, gogosarii si sunculita la fel. Maslinelor li se scot simburii.Toate acestea se amesteca cu maioneza.
Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert la fel si ouale. Sprotul se curata de oase si se taie marunt. Se aseaza, in straturi, intr-un bol(pentru ca se vor vedea starurile ) sau platou sprotul urmat de cartof dat prin razaroare, apoi morcovul, dupa ceea albusul de ou urmat...
Cartofii se pun la fiert si dupa ce s-au racit se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu betisoarele de crab, cascavalul si castavetii si gogosarii; am pus aceste ingredinete pentru ca eu prefer salata mai dulce si nu o fac cu acritura insa sunt persoane care nu au aceleasi gusturi si...
Toate legumele se curata si se pun la fiert( fecla se pune separat). Macroul se curata de oase si se taie cubulete la fel se procedeaza si cu ceapa. Se aseaza intr-un platou macroul apoi ceapa si se stropeste cu o lingura de ulei. Dupa aceea se da prin razatoarea mare cartoful urmat de...
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la racit.
Portocalele , kiwi-ul si ananasul se taie bucatele mici. Cand s-a racit crema se adauga mai mult...
Se spala legumele, se curata de coaja si se pun la fiert in oala sub presiune impreuna cu carnea timp de 30 de minute.
Intre timp facem maioneza din 3 galbenusuri fierte si 3 crude. Se amesteca bine intr-o directie, adaugand treptat uleiul si, cand...
Se feliaza pieptul si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza. Cascavalul si sunca se taie felii si se aseaza pe mijlocul feliei de carne, se impacheteza si se fixeaza cu scobitori. Se dau rulourile prin faina , ou si pesmet, apoi se pun la prajit.
Se fierb ouale si se taie in jumatate. Maioneza se face din 3 galbenusuri fierte, 3 crude, ulei, o lingurita de mustar si zeama de la o lamaie. Celelalte galbenusuri se amesteca apoi cu pateul, cu 3 linguri de maioneza, sare , piper si marar tocat marunt pana se obtine o...
Pentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa se va taia solzisori. Se unge o tava cu ulei si se va aseza in straturi carnea apoi ceapa...
Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se...
Paste cu ton si parmezan
Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un...
Fasole cu carnati
Fasolea se spala de cu seara si se pune in apa peste noapte. A 2-a zi se pune la fiert schimband apa de cel putin trei ori. Ceapa se toaca marunt iar ardeiul cubulete. Separat intr-un alt vas punem un pic de ulei si lasam sa prinda culoare carnatii, care au fost taiti bucati, apoi punem ceapa si...
ciorbita de pui
Carnea se spala si se lasa in apa cu sare 30 min.apoi se puna la fiert. INtre timp pregatim legumele , le curatam si le dam prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt, iar ardeiul gras cubulete. cand e aproape gata carnea se pune ceapa la fiert apoi adugam restul de legume. Pentru taietei folosim...
Cotlet cu rozmarin
Cotletele se bat ca sa se fragezeasca, cartofii si rosiile se taie feliute rotunde. Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu se aseaza coletul se presoara sare si piper si un pic de ulei de masline si rozmarin apoi se pun feliute de usturoi, se aseaza carofii si se repeta cu sare si piper...
Frigarui
Carnea de miel se proportioneaza. Se face o marinata din bere si otet apoi se adauga ceapa taiata solzisori si se potriveste de sare si piper. In aceasta marinata se adauga carnea de miel, iar deasupra se pun crengutele de bazilic si busuioc. Se lasa la macerat 1-2 zile in frigider. Cand sunt...
Reteta de placinta moldoveneasca
Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca. Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin. Se...
Tarta cu mere
Bati margarina / unt spuma si adaugi zaharul si galbenusurile, Separat bati albusurile apoi incorporez in prima compozitiea, se adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat. Tava de tarta tapeteaza cu unt si faina, Se toarna compozitia si deasupra se pun feliide de mere in forma de evantai...
Gogosari umpluti cu conopida
Se pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte la fel si conopida. Cand s-au mai racit putin se pune cate un buchetel in fiecare gogosar. Se aseaza...
briose capsunici
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia. Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura de compozite apoi o lingurita de gem de capsuni si completam din nou...
Salata " vinigreta"
Sfecla, morcovul si carofi ise pun la fiert in coaja. Castavetii se taie cubulete ca pentru salata beof si se lasa la scurs. Cand s-au racit legumele se curata si se taie cubulete mici, la fel se precedeaza si cu ceapa. Se amesteca legumele cu mazarea , ceapa si castarvetii se...
Tort capsunica
Blatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa...
Salata "moldova"
Morcovul si sfecla se curata si se dau prin razatoarea mare, separat, sau daca aveti prin razatoare speciala pentru morcov ( e cea care face fasii lungi, din pacat nu stiu daca are sau nu o denumire), varza se taie fasii foarte subtiri. Cartofii se curata si se taie pai , apoi se prajesc in ulei...
Rulada cu foi de napolitana
1 crema. Se trec prin masina de rocat rahatul impreuna cu lamaia si margarina, apoi freci crema pana se omogenizeaza si se da la rece. 2 crema. Se fierbe un sirop din zahar , cacao si apa pana se leaga apoi se toarna ferbinte peste biscuitii macinati si se amesteca. Se stropeste o...
Tort " Lapte de pasare"
blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min. crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se...
tort simplu "naty"
blat: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in...
Rulou de pangasius
1. Fileul de pangasus se strupeste cu lamaie se presoara sare si piper apou se aseaza o frunza de salata, felii de ciperci si cascavalul dat prin razatoarea mare. Se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. 2. pe alt file se stropeste cu zeama de la lamaie , sare si pier, se aseaza frunza se...
Salata italiana
Se curata si se pun la fiert morcovul , telina, si patrunjelul, le fel se procedeaza si cu pieptul de pui. Separat se pun 5 cani de apa la fiert , cand da in clocot adaugam orezul care a fost spalat in prealabil(am pus 5 cani deoarece sa aiba unde sa fiarba) cand e gata orezul nu il...
Ciorba de fasole
Boabele de fasole se pun de cu seara in apa . A doua zi apa se arunca si se pun la fiert. Morcovul telina se curata si se da prin razatoarea mare. Ardeiul si capia se taie cubulete mici la fel si ceapa. Morcovul, telina, ardeiul si se calesc un pic in untdelemn si se aduga peste fasole....
Tarta cu capsuni
Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu. Crema: laptele si ouale batute se pun...
Aripioare pane
Aripioarele se spala si se lasa la uscat pe un prosop. Batem ouale cu sare si piper, adaugam faina si un pic de lapte daca aveti prin casa astfel incat sa obtinem o compozitie de consistenta smantanii. Aripioarele le condimentam cu rozmarin, delicat si piper. Le dam prin faina apoi prin ou si la...
Salata pe moment
Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare si delicat ( eu prefer sa ai pun gata taiati cubulete mai mari). Ceapa se taie fasii mari, gogosarii si sunculita la fel. Maslinelor li se scot simburii.Toate acestea se amesteca cu maioneza.
Salata cu sprot
Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert la fel si ouale. Sprotul se curata de oase si se taie marunt. Se aseaza, in straturi, intr-un bol(pentru ca se vor vedea starurile ) sau platou sprotul urmat de cartof dat prin razaroare, apoi morcovul, dupa ceea albusul de ou urmat...
Salata de crabi
Cartofii se pun la fiert si dupa ce s-au racit se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu betisoarele de crab, cascavalul si castavetii si gogosarii; am pus aceste ingredinete pentru ca eu prefer salata mai dulce si nu o fac cu acritura insa sunt persoane care nu au aceleasi gusturi si...
salata ruseasca"shuba"
Toate legumele se curata si se pun la fiert( fecla se pune separat). Macroul se curata de oase si se taie cubulete la fel se procedeaza si cu ceapa. Se aseaza intr-un platou macroul apoi ceapa si se stropeste cu o lingura de ulei. Dupa aceea se da prin razatoarea mare cartoful urmat de...
Tort diplomat
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la racit. Portocalele , kiwi-ul si ananasul se taie bucatele mici. Cand s-a racit crema se adauga mai mult...
Salata boeuf
Se spala legumele, se curata de coaja si se pun la fiert in oala sub presiune impreuna cu carnea timp de 30 de minute. Intre timp facem maioneza din 3 galbenusuri fierte si 3 crude. Se amesteca bine intr-o directie, adaugand treptat uleiul si, cand...
Gordon bleu
Se feliaza pieptul si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza. Cascavalul si sunca se taie felii si se aseaza pe mijlocul feliei de carne, se impacheteza si se fixeaza cu scobitori. Se dau rulourile prin faina , ou si pesmet, apoi se pun la prajit.
Oua umplute
Se fierb ouale si se taie in jumatate. Maioneza se face din 3 galbenusuri fierte, 3 crude, ulei, o lingurita de mustar si zeama de la o lamaie. Celelalte galbenusuri se amesteca apoi cu pateul, cu 3 linguri de maioneza, sare , piper si marar tocat marunt pana se obtine o...
Carne ascunsa "pod shuboi"
Pentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa se va taia solzisori. Se unge o tava cu ulei si se va aseza in straturi carnea apoi ceapa...
Pasca exact ca la mama acasa
Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se...