lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete / Aperitive / Garnituri

Pogacele cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2013

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ. Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm...

Chifle cu leurda umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire. Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta. Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de...

Placinte cu branza sarata si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separat faina cu taratele, apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setat masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de...

Rulada din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Batem cele doua bucati de carne si le intindem separat . Pe mijloc asezam felii de sunca, la o rulada punem morcov, patrinjel, de o parte si alta si deasupra cascaval. La ce-a de a doua, punem pe mijloc ardeiul kapia, deasupra parunjel si pe laterale cascaval. Le rulam strans pe fiecare in parte...

Spirale cu slaninuta

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Taiem slaninuta in felii cat mai subtiri, cu o lungime de aprox 10cm. Intindem foaia de aluat pe masa de lucru si taiem fasii de lungimea si latimea slaninutei. Cu o pensula, ungem aluatul cu ketchup, punem o bucatica de slaninuta si acoperim cu alta de aluat, apoi rasucim de doua ori, formand...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Pregatim un aluat din oua, lapte, ulei faina si praf de copt. Tocam marunt prazul,taiem cubulete branza, ardeiul, carnatii si maslinele si le incorporam in aluat. Ne pregatim formele de briose si le umplem cu aluat pe trei sferturi. Deasupra fiecaruia presaram cascaval ras si cateva frunzulite...

Mini paneuri picante

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Pieptul de pui fara os si fara piele, il taiem in fasii pe care le batem putin.Intr-un bol adaugam pesmetul iar in altul, amestecam ouale batute cu restul ingredientelor. Punem uleiul la incins in tigaie, trecem bucatile de carne rand pe rand prin amestecul de ou, apoi prin pesmet si le prajim...

Tartine cu icre

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Intindem putin unt pe painea prajita si racita, apoi repartizam cateva icre rosii, un sfert de felie de lamiae si o feliuta de maslina. Asezam tartinele pe un platou si servim. Pofta buna!  

Mamaliguta cu jumari la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Slanina taiata in bucatele, o prajim bine pana devine jumari. Luam patru vase de lut,( ca cele din imagini)adaugam in fiecare cate o lingura de jumarele cu putina grasime topita, o lingura de branza si peste, mamaliga. Uniformizam, apoi adaugam branza, dinnou jumarele si acoperim cu cascaval ras....

Saratele picante

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2011

Punem intr-un vas incapator, faina, untul si margarina la temperatura camerei, adaugam sarea si piperul, branza dulce, telemeaua data pe razatoare, semintele de susan, fulgii de porumb, pe care i-am zdrobit in prealabil si cele doua oua. Framantam un aluat bine legat din toate ingredientele, pe...

Mini pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2011

Incalzim laptele si adaugam untura, amestecam pana se dizolva. Separat batem oul. Intr-un vas incapator adaugam faina si mirodeniile, formam o adancitura in mijloc, adaugam laptele cu untura (caldut), oul batut si drojdia. Incorporam putina faina si lasam 15’ la dospit. Dupa care framantam...

Rosii surpriza, in vas de lut

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2011

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos. Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari. Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam...

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2011

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata… Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura: Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam...

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2011

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii...

Mamaliga - ornament ?

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2011

Am facut o mamaliguta si asa calda, am pus-o in forme de silicon ( inimioare si stea), le-am lasat 10’ dupa care le-am rasturnat pe o planseta. Am uns fiecare forma cu branza topita, pe laterale si deasupra, dupa care le-am dat prin ceapa sau ardei. Nu-i asa ca e simplu ? Mamaliga este...

Pane-uri de ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Spalam ciupercile si le indepartam coditele. Maruntim ceapa si ardeii si-I punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei, la calit pentru 2-3’. Adaugam sunculita taiata marunt si mai lasam 2’ la calit si amestecam. Punem branzeturile, asezonam, omogenizam si luam tigaia de pe foc....

Bruschete cu pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

  Ungem feliutele de paine cu un strat subtirel de pasta, prelingem putina branza topita, punem cate o felie de rosie pe centru, cate doua jumatati de felie ardei iute, de o parte si alta si servim. Foarte rapid si foarte bun ! Pofta buna!  

Pasta de masline cu ierburi aromate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

  Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele. Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si...

Omleta cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2011

Curatam ardeiul de seminte, ii spalam si-l taiem cubulete mici. Spalam leurda si o taiem fasii subtiri. Dam cascavalul pe razatoarea mica. Spargem si batem ouale putin cu o furculita. Punem untul la topit intr-o tigaie, adaugam ardeii si-I calim putin, adaugam leurda, amestecam si turnam...

Portofele cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin cascaval, o lingura de  umplutura si deasupra din nou cascaval si le-am impachetat; vezi foto. Am pregatit o tava cu hartie de copt in care am asezat portofelele. Am batut un ou si cu o...

Chec aperitiv cu inimi de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2011

Inimile de pui, le sectionam in doua, pe lungime si le spalam bine. Morcovul il curatam, spalam si-l dam pe razatoarea mare. Ciupercile spalate le feliem. Patrunjelul il tocam, iar ouale le batem separat intr-un bol.Ceapa si prazul le taiem fideluta, iar ardeiul cubulete. Punem uleiul intr-o...

Drob din piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Ceapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2011

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit. Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu   lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru...

Aperitiv cu sfecla rosie si branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2011

Punem in blender sfecla fiarta curatata si taiata cubulete, usturoiul curatat , ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam inca putin pana obtinem un aluat de clatite putin mai gros. Coacem clatitele intr-o tigaie teflonata, pe ambele parti. Intindem...

Dovleac cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de...

Melci cu branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam. Separat, pregatim un ou batut bine, pentru uns melcisorii. Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm...

Lipie cu jumari si praz

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

 Taiem julienne frunzele de praz, rosiile in 4, daca sant mai maricele, sau in 2 daca sunt micute si indepartam samburii de la masline. Intindem lipia pe o farfurie plata. Cu un cutit intindem branza pe toata suprafata, presaram jumarelele si  alternam cu un rand de praz, rosii,...

Mini-tarte fitoase

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Amestecam branzeturile cu smantana, pana obtinem o pasta. Spalam ardeii, indepartam semintele si cotorul, ii taiem cubulete si-i punem intr-o cratita cu putin ulei la calit. Intre timp taiem cubulete carnatii si tocam marunt verdeata dupa care le punem in tigaie, amestecam si mai lasam...

Scoverzi umplute

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2010

Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate. Pentru umplutura , taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si...

Pernite cu branza

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2010

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza de vaci si omogenizam. Intindem foetajul, il taiem in patrate maricele pe care le crestam intr-o parte(vezi foto). Punem pe mijlocul fiecaruia, cate o lingura de umplutura, ridicam si acoperim cu...

Afisate 1 - 30 din 59 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]