Placinte cu branza sarata si ceapa verde

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2012 | 8305 vizualizari

 

Sant calde, sant bune si va servesc cu drag !

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200ml apa
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 250g faina alba
  • 50g tarate de grau
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 200g telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • Pt prajit
  • 100ml ulei de palmier
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si ceapa verde:

Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separat faina cu taratele, apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setat masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de masina.

Intre timp pregatim umplutura: Dam pe razatoarea mica telemeaua, pe care o punem intr-un bol.  Ceapa spalata o tocam fideluta cu tot cu Frunze si o amestecam binbe cu branza.

Aluatul gata crescut il rasturnam pe masa de lucu, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 10 gramajoare. Fiecare gramajoara in parte o aplatizam cu mana, punem in mijloc cate o lingura din amestecul de branza si ridicam marginile aluatu-lui pe care le unim, astfel incat sa acoperim complet umplutura si formam placintelele. Cand sant toate umplute, frumos insirate pe masa de lucru, punem uleiul de palmier la incins (eu am folosit tigaia wok) si prajim cate doua placintele deodata, cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda, dupa care le scoatem pe servet absorbant.

Le putem servi ca atare, sant foarte gustoase atat calde cat si reci, sau cu smantana si cascaval ras deasupra si cateva firicele de ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti