lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

In Pui la 11 Sep 2013

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este...

Dulceata aromata din prune bistrite

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2013

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie. Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul. Dam cratita pe flacara si...

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

In Conserve la 7 Sep 2013

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom...

Pilaf de orez cu pui si fenicul

In Pui la 22 Mar 2013

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape. Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe...

Pogacele cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2013

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ. Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 15 Feb 2013

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece....

Gem de rosii

In Dulceata / Gem la 27 Sep 2012

Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina)  le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine....

Ketchup foarte iute

In Bulion la 25 Sep 2012

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua. Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de...

Pui picant chinezesc

In Pui la 21 Iul 2012

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin...

Clatite cu crema de branza si mure

In Prajituri la 15 Iul 2012

Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie cernem faina si amestecam cu o paleta pana o incorporam pe toata. Acoperim bolul cu o folie si dam...

Dulceata naturala de ghimbir

In Dulceata / Gem la 28 Mai 2012

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul. Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la...

Sirop de ghimbir

In Sirop / Compot la 28 Mai 2012

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul...

Suc proaspat de ghimbir

In Dulciuri la 26 Mai 2012

Spalam marul si indepartam casuta cu samburi si asa cu coaja il taiem in cuburi. Citricele le curatam de coaja si le feliem. Punem intr-un blender fructele, mierea, ghimbirul si apa. Mixam bine amestecul cam 2-3’, dupa care trecem printr-o sita si obtinem un suc extrem de parfumat,...

Sirop natural de papadie

In Sirop / Compot la 23 Mai 2012

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci. Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa...

Ravioli cu carne si sos de rosii

In Paste la 21 Mai 2012

Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina carnita pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul rulam, apasat...

Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

In Dulciuri la 21 Mai 2012

Punem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul pentru framantare si dospire. Daca nu aveti masina, faceti aluatul de mana, exact ca orice aluat clasic. Intre timp amestecam nuca macinata cu zaharul tos si ne pregatim o tava rotunda(daca...

Pavlova in culori de primavara

In Torturi la 13 Mai 2012

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita. Impartim bezeaua in doua boluri....

Chifle cu leurda umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire. Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta. Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de...

Ciocolata de casa cu aroma de portocala

In Dulciuri la 20 Apr 2012

Intr-un bol amestecam praful de portocala in laptele praf. Punem la fiert, intr-o craticioara, apa cu zaharul. Lasam sa dea in clocot cam 5’ sa se formeze siropul, apoi luam vasul de pe foc, adaugam untul taiat bucatele (tinut in prealabil, la temperatura camerei) si extractul de...

Placinte cu branza sarata si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separat faina cu taratele, apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setat masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de...

Paine "floare" cu tarate si seminte

In Piine la 20 Mar 2012

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit  masina de...

Macaroane fripte

In Paste la 13 Mar 2012

Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si...

Tarta "Martisor"

In Prajituri la 8 Mar 2012

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute. Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o...

Cornulete cu gem de post

In Prajituri la 27 Feb 2012

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il...

Ficatei de pui, imbracati

In Ficat la 27 Feb 2012

Spalam, portionam ficatul si-l lasam pe prosop absorbant. Intre timp taiem felii lungi si cat mai subtiri de slaninuta. Infasuram rand pe rand bucatile de ficat in feliile de slaninuta si le fixam cu cate o scobitoare. Cand santem gata, incingem uleiul intr-o tihaie si prajim ficateii imbracati...

Rulada din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Batem cele doua bucati de carne si le intindem separat . Pe mijloc asezam felii de sunca, la o rulada punem morcov, patrinjel, de o parte si alta si deasupra cascaval. La ce-a de a doua, punem pe mijloc ardeiul kapia, deasupra parunjel si pe laterale cascaval. Le rulam strans pe fiecare in parte...

Spirale cu slaninuta

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Taiem slaninuta in felii cat mai subtiri, cu o lungime de aprox 10cm. Intindem foaia de aluat pe masa de lucru si taiem fasii de lungimea si latimea slaninutei. Cu o pensula, ungem aluatul cu ketchup, punem o bucatica de slaninuta si acoperim cu alta de aluat, apoi rasucim de doua ori, formand...

Briose din albusuri cu dulce de leche

In Prajituri la 22 Feb 2012

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia . Separat amestecam ingredientele uscate impreuna cu zaharul ramas si le incorporam in albusuri, usor cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in formele tapetate cu hartie de copt si le...

Tocanita de porc cu ciuperci

In Porc la 18 Feb 2012

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le...

Ravioli - desert

In Paste la 17 Feb 2012

Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu...

Afisate 1 - 30 din 333 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]