Torta simfonica

de silvi0ara in Torturi, 5 Iul 2010 | 4845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 75g unt  
  • 30g zahar pudra  
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • 75g faina  
  • 3 oua  
  • 75g ciocolata amaruie topita  
  • 50g zahar 1 praf de sare    
  • Crema de vanilie:    
  • 500ml lapte    
  • 3galbenusuri    
  • 5 linguri zahar    
  • 2 linguri amidon de porumb    
  • 2 plicuri zahar vanilat    
  • 30g unt    
  • 2 linguri zeama de lamaie  
  • Crema de visine    
  • 2 plicuri gelatina fina  
  • 400g piureu de visine  
  • 100g zahar  
  • 500ml frisca    
  • Glazura si ornare:    
  • 200ml sirop de visine  
  • 1 plic Tort-Gelee  
  • 200g frisca  
  • visine  
  • coaja de lamiae verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta simfonica:

Blatul:

Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de ciocolata,alternand cu restul de faina.Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua,dar cu atentie ca este fraged, sa nu il rupeti.

Se prepara crema de vanilie:

Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema de visine:

Gelatina se inmoaie in apa rece conform indicatiilor de pe pachet.Visinile se paseaza bine cu blenderul pana obtinem un piure care apoi se strecoara sa eliminam cojile.Se amesteca piureul de visine cu zaharul,se adauga gelatina si la final se inglobeaza frisca batuta.

Asamblare tort:

Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma,apoi se pune crema de vanilie,apoi al doilea blat si se aseaza pe blat crema de visine.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Ornare:

Se pregateste gelatina cu sucul de visine conform instructiunilor de pe pachet, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca glazura.Se indeparteaza inelul si se spriteaza pe tort rozete din frisca iar marginile se acopera cu frisca.Se orneaza cu coaja de lamiae verde si visine.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta simfonica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

07.07.2010, 14:43

Multumesc.

anisoara 1

07.07.2010, 15:00

Silvioara, mi-a placut tortul. Vreau sa-ti spun un secret micut. Daca blatul de tort iti este foarte fraged- congeleaza-l , si peurma taie-l in cate straturi vrei cu un cutit bine ascutit.

silvi0ara 1

07.07.2010, 16:16

Anisoara,multumesc.Orice sfat e bine primit intodeauna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nectarine si crema de zahar ars