![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 01.01.2012
publicat la 01.01.2012
publicat la 01.01.2012
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent mai mare, amesteca cartofii cu ceapa verde, cateii de usturoi in afara de 2 (care se vor folosi la pui) si 1 lingura ulei de masline cu busuioc.Da legumele la copt 15 minute. Intr-un vas amesteca cei 2 catei de usturoi pastrati apoi...
Supa-crema de morcovi si dovleac cu marar
Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa 5 minute pana cand se inmoaie.Adauga morcovii si caleste-i 1 minut.Adauga piureul de dovleac si zeama de supa de legume. Adu compozitia intr-un clocot apoi acopera cratita, redu focul si fierbe compozitia pana cand morcovii s-au fiert, 20-30 minute....
Supa-crema de dovleac cu sherry
Intr-o cratita, caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie.Adauga 4 linguri sherry si dovleacul taiat cubulete si caleste-le 1-2 minute.Toarna zeama de supa, acopera cratita si lasa totul sa fiarba 20-30 minute pana cand dovleacul s-a inmuiat. Toarna amestecul intr-un blender si...
Supa-crema de conopida cu bucatele de Gorgonzola
Incinge o tigaie la foc potrivit, adauga untul apoi caleste ceapa si usuroiul pana se inmoaie.Adauga conopida, caleste-o cateva minute apoi adauga laptele.Lasa totul sa fiarba pana cand conopida se inmoaie. Pune amestecul intr-un bleder si paseaza-l pana se obtine o crema fina.Adauga 1...
Supa-crema de broccoli cu Roquefort
Intr-o cratita, caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie, aprox.5 minute.Adauga cartoful si supa de legume si lasa totul sa fiarba aprox. 20 minute pana cand cartoful s-a inmuiat. Adauga broccoli si fierbe-l 3-4 minute pana cand s-a inmuiat putin dar inca este verde.Toarna totul...
Supa frantuzeasca de ceapa
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust.Caleste totul pana cand ceapa se caramelizeaza, aprox.15 minute.Adauga 600 ml zeama de supa de vita si lasa totul la fiarba 10 minute. Incalzeste cuptorul la...
Salata crocanta cu rosii si branza feta
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Stropeste cubuletele de paine cu 1 lingura ulei de masline si da-le la copt pentru 3-5 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana ce devin aurii si crocante.Lasa-le sa se raceasca. Intr-un bol de servire pune paine prajita, rosiile, bucatile de castravete,...
Tagliatelle verzi cu pui si mazare
Se incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit si se unge cu 1 lingurita ulei de masline.Se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste. Intre timp, se fierb pastele in apa cu sare pana s-au facut.Se scurg si se pastreaza 250 ml din apa in care acestea au fiert. Se taie...
Spaghetti cu dovleac,ciuperci si tarhon
Incinge o tigaie mare la foc potrivit.Adauga uleiul de masline apoi adauga dovleacul, usturoiul si tarhonul si caleste-le pana cand dovleacul incepe sa se rumeneasca, aprox.5 minute.Adauga 250 ml apa, acopera tigaia si lasa dovleacul sa fiarba 15 minute pana cand se inmoaie.Adauga ciupercile si...
Risotto cu fenicul si conopida
Topeste untul intr-o tigaie, apoi caleste ceapa si usturoiul.Adauga condopida si feniculul ras si caleste-le 2-3 minute. Adauga orezul si prajeste-l putin, amestecandu-l pentru a fi acoperit cu unt.Toarna in tigaie vinul alb si lasa-l pana cand orezul il va absorbi.Apoi toarna, pe rand, cate...
Pizza cu spanac si ou
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge blatul de pizza cu sosul de tomate. Pune frunzele de spanac intr-o cratita, acopera-le cu apa si pune-le la fiert 4-5 minute.Scurge frunzele de spanac apoi imprastie-le pe blatul de pizza cu sos.Asezoneaza totul cu sare si piper si presara cu 25 gr branza...
Paste cu susan si carne de pui
Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit, dar nu s-au inmuiat de tot. Intre timp, se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie, la foc potrivit, agitand mereu tigaia.Apoi se toarna intr-un vas mic si se incinge 2 linguri ulei in aceeasi...
Paste cu ciuperci si pesto
Pastele se fierb in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg pastrandu-se 100ml din apa in care au fiert. Intre timp se incinge o tigaie la foc potrivit si se adauga uleiul de masline.Se adauga apoi ciupercile scurse si se se calesc 5 minute. Adauga in tigaie pastele...
Orez cu cardamon
Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 minute.Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita. Se pune o oala cu 500 ml apa la fiert.Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.Cand uleiul s-a incins, se micsoreaza flacara la...
Lasagna cu vinete
Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele...
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le deoparte. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Intr-un vas termorezistent pune un strat de amestec cu...
Placinta cu visine si ciocolata
Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara macinata.Se adauga oul batut si se amesteca.Se incorporeaza apoi untul si se framanta adaugand 2-3 linguri apa rece pana cand se va obtine un aluat omogen.Aluatul obtinut se da la rece...
Spaghetti cu ciuperci
Fierbe pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute apoi scurge-le si pastreaza-le la cald. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa impreuna cu usturoiul verde.Adauga ciupercile si vinul alb si caleste-le 3-4 minute pana cand incep sa se inmoaie.Amesteca passata cu amidonul dizolvat apoi...
Cheddar Tomato Squares
Se incinge cuptorul la 220°C. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste la foc potrivit 1 minut.Se adauga treptat laptele, smantana, sare, piper,si nucsoara.Se amesteca pana cand sosul incepe sa fiarba si se ingroasa, apoi se reduce focul si se fierb la foc mic 2...
Sorbet de lamaie aromat
Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu pana cand se obtine o compozitie ca de bezea.Adauga cele 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma si amesteca bine. Mixand usor, adauga incet zeama de lamaie si 150 ml Bacardi Tropical Lime....
Salata de pui cu caise si pastai verzi
Pieptul de pui se taie in fasii apoi se fierbe in apa cu sare pana cand s-a facut, apoi se scurge. Intre timp pastaile verzi se fierb separat in apa cu sare timp de 10-12 minute apoi se scurg. Intr-un bol, se pun fasiile de piept de pui, pastaile verzi fierte, caisele si ceapa verde.Se amesteca...
Porc cu ceapa carmelizata
Se taie fiecare ceapa in 6 bucati.Se pipereaza si se sareaza carnea dupa gust. Se unge o tigaie cu putin ulei de masline.Se adauga 10 gr unt care se topeste la foc potrivit.Se prajeste carnea 3-5 minute pe fiecare parte pana se rumenste.Se aseaza pe o farfurie. Se topeste restul de unt.Se...
Muschiulet de porc cu ananas si sos picant
Incinge o tigaie la foc potrivit, adauga uleiul si prajeste fileurile de porc cate 5 minute pe fiecare parte pana s-au facut.Intr-un vas amesteca zaharul brun, sosul de soia, pasta de tomate si sucul de la ananas. Adauga in tigaie, langa carne, rondelele de ananas si prajeste-le, lasandu-le sa...
Sote de creveti cu orez auriu
Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana...
Somn cu naut si spanac
Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Aseaza fileurile de somn intr-un vas termorezistent intr-un singur strat.Presara deaupura piperul, sarea, paprika, coaja rasa de lamaie si uleiul de masline.Da somnul la cuptor 12-15 minute pana cand s-a facut. Intre timp incinge o tigaie si adauga uleiul de...
Rulouri cu peste
Pentru sos Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste. Pentru rulouri Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. Fileul de peste se taie fasii (a cate 100 gr), se stropeste cu zeama de lamaie...
Placinta cu peste de moda veche
Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti. Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele.Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut atat incat...
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini
Se incinge gratarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic. Se sareaza si se pipereaza pestele cu ¼ lingurita sare si 1 varf lingurita de piper.Intr-o cana, se amesteca gemul cu mustarul.Feliile de peste se ung cu jumatate din cantitatea de amestec. In central fiecareia din cele...
Peste cu ghimbir si sos caramel
Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de...
Pasta de somon afumat
Se amesteca toate ingredientele intr-un blender, pana se formeaza un amestec omomgen.Se adauga sare si piper negru dupa gust, apoi se transfera pasta in vasul in care se va servi.Se lasa la rece 30 minute.Se serveste cu paine neagra prajita, biscuiti sarati sau cruditati.