laylalala

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 15.02.2010

RETETE505
PRIETENI21
Retete

Prajitura cu pere si fistic

In Prajituri la 22 Apr 2010

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura. Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge cuptorul la 200ᵒC. Se pun feliile de fructe...

Prajitura crocanta cu mure

In Prajituri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu unt, presara deasupra 1 lingurita zahar si cateva alune tocate, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul, zaharul si alunele.Folosind un cutit...

Pachetele pufoase cu magiun

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se incaleste cuptorul la 200ᵒC. Se ruleaza aluatul si se taie in dreptunghiuri.Pe o parte a fiecarui dreptunghi se pune cate 1-2 lingurite magiun de prune.Se inchid dretunghiurile la jumatate.Sau se pot taie din aluat cercuri, in centrul acestora se pune magiun, apoi se inchid si se apasa...

Pachetele crocante si aromate umplute cu mere si stafide

In Prajituri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-o cratita, pe foc mediu, pune merele, zaharul, 1 lingurita mix de condimente, stafidele si 100 ml lichior de ciocolata.Acopera cratita si lasa merele sa se inmoaie putin, aprox.6 minute.Lasa amestecul sa se raceasca putin. Amesteca untul topit cu 50 ml...

Melci cu banane si scortisoara

In Prajituri la 22 Apr 2010

Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute. Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale. Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10...

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

In Prajituri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu1 lingura unt, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si zaharul.Folosind o forma rotunda, taie 12 cercuri de...

Flan cu dovleac si sos caramel

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel. Se incinge cuptorul la 175⁰C. Intr-o cratita se da in clocot laptele.Intr-un vas se bat ouale cu zaharul brun.Se toarna incet...

Cosulete cu ciocolata

In Prajituri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru, unge-o cu 1 lingura de amestec cu unt iar deasupra acesteia aseaza o alta foaie...

Sorbet de mere

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Curata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama de lamaie si trece-le prin blender pentru a obtine un piure de mere. Separat, fierbi apa cu zaharul pana obti un sirop si il lasi sa se raceasca complet. Amesteca albusul batut spuma cu siropul de...

Sorbet de lamaie

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se bat spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste albusuri, batand continuu.Se pune coaja de lamaie si se toarna treptat zeama de lamaie, batand in...

Sorbet de capsuni

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune zaharul intr-o cratita cu 250 ml apa, lasa-l sa fiarba si gateste timp de 2 minute.Lasa siropul sa se raceasca complet. Fa capsunii piure intr-un blender.Adauga siropul racit si otetul si amesteca. Pune compozitia obtinuta intr-un vas si pune-o la congelator pana ce incepe sa se...

Semifreddo cu migdale

In Prajituri la 22 Apr 2010

Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini. Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga...

Nutella

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja. Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute. Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste...

Inghetata de vanilie rapida si usoara

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Amesteca crema CUSTARD cu frisca lichida.Toarna compozitia obtinuta intr-un vas si pune-o la congelator pentru 90 minute, pana ce incepe sa inghete pe margini.Scoate-o din congelator, amestec-o cu mixerul si pune-o inapoi pentru inca 90 minute.Repeta aceasta procedura inca o data.Dupa ce ai...

Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade putin completati. Amesteca vanilia cu laptele...

Inghetata de prune

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si lasa-le sa se raceasca 20 minute. Pune galbenusurile cu 100 gr zahar pudra intr-un vas la...

Inghetata de piersici

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se fierb timp de cateva minute piersicile impreuna cu zaharul si sucul de lamaie, amestecand continuu,pana cand piersicile se inmoaie.Se paseaza in robotul de bucatarie si se lasa la racit. Se amesteca piersicile pasate si racite cu crema de vanilie si frisca lichida. Se da la congelator,...

Inghetata de cocos si fistic

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Bate crema de branza cu zahar.Adauga laptele si zeama de lamaie, apoi amesteca.Inglobeaza frisca, apoi toarna compozitia intr-un vas de plastic si da-o la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore, scoate inghetata din congelator, amestec-o si da-o din nou la congelator pentru inca 3 ore.Repeta...

Inghetata de ciocolata cu crema de iaurt si fructe

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se topesc ciocolatele in cuptorul cu microunde. Intr-un blender se toarna laptele, crema de vanilie, se adauga zaharul pudra si ciocolata topita, apoi se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator pana se va intari, amestecand in ea din ora in ora.

Inghetata de ciocolata amaruie

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Bate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri,...

Inghetata de capsuni si vanilie

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat...

Inghetata de afine si iaurt

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se fierb timp de cateva minute afinele impreuna cu zaharul si un strop de apa, pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu crema de vanilie si iaurtul. Se da la congelator, amestecand din 30 in 30 minute, pana cand compozitia se intareste.

Inghetata cu scortisoara

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu. Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste pe foc mic,...

Crema de lamaie cu zmeura parfumata

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar pana se obtine un sirop, apoi se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece ( aproz. 8 linguri ).Se inglobeaza siropul racit in laptele batut.Se incalzeste putin gelatina si se amesteca cu 5-6 linguri de lapte batut,...

Crema CUSTARD (Crema de vanilie)

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita. Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare. Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au fiert.Toarna acesta copizitie, putin cate putin, in galbenusri, amestecand continuu.Dupa ce ai turnat tot...

Mere coapte lipicioase

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus. Pune cate 1 lingurita stafide in fiecare jumatate de mar, apoi presara nugaua, in mod egal.Deasupra pune bomboane spumante si da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat.

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima. Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie...

Mere caramel

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca. Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in...

Bulgari crocanti cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele...

Bomboane de ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora...

Afisate 391 - 420 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2012

Brownies cu crema

publicat la 01.01.2012

Pulpe de curcan umplute

publicat la 01.01.2012

Prajiturele de Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]