Aluatul
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sare. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se...
Ouale se bat cu zaharul pina se topeste si un praf de sare.
Cind zaharul este aproape topit se adauga uleiul,iaurtul,zaharul vanilat , praful de copt si faina in ploaie.
Se adauga citeva fructe in compozitie si se amesteca usor.
Se adauga in tava unsa cu ulei si faina si se adauga...
Se face o compozitie de clatite.
Uleiul se pune la incins. Se pune forma de margareta in uleiul bine incins poza (1) dupa care se pune in compozitia de clatie Poza(2) dupa care se pune in uleiul incins poza (3) Se lasa putin 3-4 secunde si se scot intr-un caston in care am pus un...
Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea.
In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul.
Se amesteca si se lasa 30 min la frigider.
Se scoate se intinde o foaie cere se taie in sferturi se pune gemul si se impacheteaza.
Se tin la cuptor 30...
Albusurile se bat spumă cu sarea dupa care se adaugă zaharul.
Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul/apa și zahărul vanilat se adaugă peste albușuri.
Făina se adauga în ploaie.
Compozitia se pune in tava de aragaz tapetată cu hirtie de copt și se lasă...
Pieptul de pui se taie felii ce pentru șnițel se bate se condimenteaza cu sare piper se unge cu ulei si se pune pe gratar.
Ciupercile se curata se spala si se pun la fiert. Smintina se pune intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa fiarba putin. Se adauga laptele cu făina se amesteca...
Nucile se pun la cuptor 15-20 minute. Dupa care se macina.
Incepem prin a face blatul. Albusurile le mixam tare dupa care adaugam si zaharul in ploaie cite putin. Adaugam si nucile macinate si amestecam cu o spatula NU MIXER. Din aceasta compozitie facem 2 foi pe care...
Se taie fructele cuburi si se curata de simburi si coaja.
Se pun fructele intr-un vas mare se poate adauga rom/lichior se amesteca si se pune la frigider 2 ore.
Cind se serveste se adauga frisca si ciocolata rasa.
Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul.
Albușurile se bat spuma. Se adauga gălbenușurile bătute, făina în ploaie și praful de copt. Se amestecă cu o spatulă de sus...
Se prăjește carnea cu ulei pînă ce își schimbă culoarea.
Cepele se taie mărunt și se pun peste carne în tigaie.
Roșiile se taie mărunt (fără coajă) se pune peste carne ,sare,piper,suc de roșii.
Sucul de roșii se subțiază cu apă călduță să acopere...
Bucata de carne se împănează cu kaizer si usturoi. Se pudrează cu sare, piper alb,boia și cimbru
Intr-o tava se pun boabe de piper,cimbru carne, merele sferturi curățate de coajă și sâmburi. Totul se acoperă cu vin si foarte puțină apă.
Se lasa la cuptor...
Intr-un castron se pun faina,iaurtul,ouale,mirodeniile,uleiul,zaharul tos si vanilat bicarbonat stins cu apa/lamiie.
Se amesteca bine si se lasa la crescut 30 de minute.
Cind a crescut se intinde o foaie si se taie cu paharul. Se mai lasa 10 min sa mai creasca, dupa...
Se pun pastele la fiert cu putina sare.
Intre timp pregatim sosul
1. Ceapa se spala si se toaca.
2. Smintina se pune intr-o craticioara si se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mare.
3. Untul se topeste intr-o tigaie in care punem sunca pentru a se rumeni adaugam ceapa pe...
Se curata ardeii de cotor si se lasa putin la scurs. Se taie bucati sau se rup.
Intr-un ceaun, se pune ulei la incins dupa care se adauga ardeii si se amesteca.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Cind ardeii sunt aproape gata se adauga...
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina, praful de copt,zaharul vanilat. Compozitia se imparte in 2. In una se pune cacao ,cealalta se lasa simpla.
Intr-o forma de chec se pune hirtie...
Se bat albusurile spuma cu zaharul si putina sare. Galbenusurile se amesteca cu ulei. Se adauga faina si zaharul vanilat, apa minerala si se adauga peste albusuri. Se amesteca cu o spatula.
O tigaie se unge cu ulei si se adauga cite un polonic in tigaie .Tot asa pina se termina toata...
Se spala cartofii se taie cuburi si se pun la fiert cu putina sare.
Kaizerul se caleste cu putin ulei se adauga piper si un virf de sare.
Smintina se amestecata cu ouale, kaizerul si usturoiul si se pune peste cartofii fierti.
Se unge o tava de yena cu ulei/unt se adauga compozitia se...
La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei),...
Amestec perisoare: carnea tocata se amesteca cu ou, orez, ceapa taiata marunt si patrunjel.
Intr-o cratita se pun oasele la fiert. Cind au inceput sa fiarba se aduna spuma si se adauga perisoarele. Perisoarele cind incep sa fiarba se stringe din nou spuma. Se adauga ceapa, morcovul, telina,...
Curatam pestii de cap si mate.Tragem de la cap spre coada in acest fel vor iesi si matele.
Il spalam bine si ii lasam pe un prosop de hirtie sa se scurga de apa.Faina o amestecam cu sare si malai. Punem 4-5 pesti pe scobitoare ii punem in baia de ulei. Cand sunt gata se scot intr-un...
Piureul
Cartofii (eu am avut vechi fierb mai repede) se pun la fiert cu putina sare. Cind sunt gata se scurg de apa si se adauga: untul, laptele caldut, oul, smintina se amesteca sa se incorporeze bine ingredientele.
Ostropelul
Se taie ceapa marunta si se caleste cu putin ulei si apa....
Se caleste ceapa cu putin ulei si apa pina se inmoaie. Se adauga mazarea si se lasa
sa fiarba.
Separat se fierb pulpele ,2-3 clocote. Cind mazarea este aproape fiarta, se adauga
pulpele si cartofii. Cind toate sunt fierte se adauga bulionul cu sucul de rosii amestecat cu
sare. Se mai...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Se adauga zaharul in ploaie.
Galbenusurile amestecate cu apa minerala se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina si zaharul. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun citeva capsuni (poza 3)
Se pune compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Albusurile se bat spuma( bezea) cu 150 gr zahar tos pina se topeste zaharulGalbenusurile se freaca cu zaharul pudra si mascarponele.Frisca se mixeaza.In cafeaua racita se insiropeaza piscoturile.
Crema 1 se toarna peste crema 2 si se pune si esenta....
Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga zaharul in ploaie.
Galbenusurile se amesteca cu ulei,laptele si zahrul vanilat se adauga peste albusuri.(poza 1)
Faina se amesteca cu albusurile spuma in care am pus praful de copt.
Tavile se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se...
Salam de biscuiţi reţetă
Se rup biscuitii si se amesteca cu laptele caldut (se dizolva zaharul). Se adauga untul moale, romul, cacao. Se amesteca se pune in folie de aluminiu. Se pun la frigider 5-6 ore. Eu l-am lasat de seara pina dimineata. Ambele au 1,300 gr.
Pofta buna...
Minuni
Aluatul Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sare. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se...
Prajitura cu fructe
Ouale se bat cu zaharul pina se topeste si un praf de sare. Cind zaharul este aproape topit se adauga uleiul,iaurtul,zaharul vanilat , praful de copt si faina in ploaie. Se adauga citeva fructe in compozitie si se amesteca usor. Se adauga in tava unsa cu ulei si faina si se adauga...
Margarete
Se face o compozitie de clatite. Uleiul se pune la incins. Se pune forma de margareta in uleiul bine incins poza (1) dupa care se pune in compozitia de clatie Poza(2) dupa care se pune in uleiul incins poza (3) Se lasa putin 3-4 secunde si se scot intr-un caston in care am pus un...
Cornulete cu gem
Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se intinde o foaie cere se taie in sferturi se pune gemul si se impacheteaza. Se tin la cuptor 30...
Rulada cu cacao
Albusurile se bat spumă cu sarea dupa care se adaugă zaharul. Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul/apa și zahărul vanilat se adaugă peste albușuri. Făina se adauga în ploaie. Compozitia se pune in tava de aragaz tapetată cu hirtie de copt și se lasă...
Ciulama de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se taie felii ce pentru șnițel se bate se condimenteaza cu sare piper se unge cu ulei si se pune pe gratar. Ciupercile se curata se spala si se pun la fiert. Smintina se pune intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa fiarba putin. Se adauga laptele cu făina se amesteca...
Prajitura cu blat de albus si crema de ness 1
Nucile se pun la cuptor 15-20 minute. Dupa care se macina. Incepem prin a face blatul. Albusurile le mixam tare dupa care adaugam si zaharul in ploaie cite putin. Adaugam si nucile macinate si amestecam cu o spatula NU MIXER. Din aceasta compozitie facem 2 foi pe care...
Salata de fructe
Se taie fructele cuburi si se curata de simburi si coaja. Se pun fructele intr-un vas mare se poate adauga rom/lichior se amesteca si se pune la frigider 2 ore. Cind se serveste se adauga frisca si ciocolata rasa.
Chec negru
Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga gălbenușurile bătute, făina în ploaie și praful de copt. Se amestecă cu o spatulă de sus...
Piept de pui cu roșii
Se prăjește carnea cu ulei pînă ce își schimbă culoarea. Cepele se taie mărunt și se pun peste carne în tigaie. Roșiile se taie mărunt (fără coajă) se pune peste carne ,sare,piper,suc de roșii. Sucul de roșii se subțiază cu apă călduță să acopere...
Pulpă de porc la cuptor cu mere
Bucata de carne se împănează cu kaizer si usturoi. Se pudrează cu sare, piper alb,boia și cimbru Intr-o tava se pun boabe de piper,cimbru carne, merele sferturi curățate de coajă și sâmburi. Totul se acoperă cu vin si foarte puțină apă. Se lasa la cuptor...
Gogosi cu iaurt
Intr-un castron se pun faina,iaurtul,ouale,mirodeniile,uleiul,zaharul tos si vanilat bicarbonat stins cu apa/lamiie. Se amesteca bine si se lasa la crescut 30 de minute. Cind a crescut se intinde o foaie si se taie cu paharul. Se mai lasa 10 min sa mai creasca, dupa...
Paste cu ciuperci
Se pun pastele la fiert cu putina sare. Intre timp pregatim sosul 1. Ceapa se spala si se toaca. 2. Smintina se pune intr-o craticioara si se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mare. 3. Untul se topeste intr-o tigaie in care punem sunca pentru a se rumeni adaugam ceapa pe...
Ardei cu rosii si branza
Se curata ardeii de cotor si se lasa putin la scurs. Se taie bucati sau se rup. Intr-un ceaun, se pune ulei la incins dupa care se adauga ardeii si se amesteca. Rosiile se spala si se taie cubulete. Cind ardeii sunt aproape gata se adauga...
Chec cu cirese
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina, praful de copt,zaharul vanilat. Compozitia se imparte in 2. In una se pune cacao ,cealalta se lasa simpla. Intr-o forma de chec se pune hirtie...
Clatite cu gem si frisca
Se bat albusurile spuma cu zaharul si putina sare. Galbenusurile se amesteca cu ulei. Se adauga faina si zaharul vanilat, apa minerala si se adauga peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. O tigaie se unge cu ulei si se adauga cite un polonic in tigaie .Tot asa pina se termina toata...
Cartofi noi la cuptor cu kaizer si smintina
Se spala cartofii se taie cuburi si se pun la fiert cu putina sare. Kaizerul se caleste cu putin ulei se adauga piper si un virf de sare. Smintina se amestecata cu ouale, kaizerul si usturoiul si se pune peste cartofii fierti. Se unge o tava de yena cu ulei/unt se adauga compozitia se...
Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga
La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei),...
Bors de perisoare
Amestec perisoare: carnea tocata se amesteca cu ou, orez, ceapa taiata marunt si patrunjel. Intr-o cratita se pun oasele la fiert. Cind au inceput sa fiarba se aduna spuma si se adauga perisoarele. Perisoarele cind incep sa fiarba se stringe din nou spuma. Se adauga ceapa, morcovul, telina,...
Hamsii prajite
Curatam pestii de cap si mate.Tragem de la cap spre coada in acest fel vor iesi si matele. Il spalam bine si ii lasam pe un prosop de hirtie sa se scurga de apa.Faina o amestecam cu sare si malai. Punem 4-5 pesti pe scobitoare ii punem in baia de ulei. Cand sunt gata se scot intr-un...
Piure cu ostropel de pui
Piureul Cartofii (eu am avut vechi fierb mai repede) se pun la fiert cu putina sare. Cind sunt gata se scurg de apa si se adauga: untul, laptele caldut, oul, smintina se amesteca sa se incorporeze bine ingredientele. Ostropelul Se taie ceapa marunta si se caleste cu putin ulei si apa....
Mincare de mazare cu cartofi si pui
Se caleste ceapa cu putin ulei si apa pina se inmoaie. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba. Separat se fierb pulpele ,2-3 clocote. Cind mazarea este aproape fiarta, se adauga pulpele si cartofii. Cind toate sunt fierte se adauga bulionul cu sucul de rosii amestecat cu sare. Se mai...
Prajitura cu fructe, frisca si ciocolata
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile amestecate cu apa minerala se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina si zaharul. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun citeva capsuni (poza 3) Se pune compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Albusurile se bat spuma( bezea) cu 150 gr zahar tos pina se topeste zaharulGalbenusurile se freaca cu zaharul pudra si mascarponele.Frisca se mixeaza.In cafeaua racita se insiropeaza piscoturile. Crema 1 se toarna peste crema 2 si se pune si esenta....
Briose cu ciocolata
Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se amesteca cu ulei,laptele si zahrul vanilat se adauga peste albusuri.(poza 1) Faina se amesteca cu albusurile spuma in care am pus praful de copt. Tavile se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se...
Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă Se rup biscuitii si se amesteca cu laptele caldut (se dizolva zaharul). Se adauga untul moale, romul, cacao. Se amesteca se pune in folie de aluminiu. Se pun la frigider 5-6 ore. Eu l-am lasat de seara pina dimineata. Ambele au 1,300 gr. Pofta buna...