ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Dulciuri

Prajitura Televizor

In Prajituri la 16 Oct 2013

Pentru blatul al b,amestecam bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam 2linguri de apa,amoniacul stins,faina si omogenizam bine;separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si 1lingura de apa,incorporam in crema de galbenusuri,amestecam cu o spatula in miscari...

Chec cu migdale

In Prajituri la 14 Oct 2013

Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale,...

Galuste cu prune - de post

In Dulciuri la 11 Oct 2013

Cartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in palme,punem in mijloc 1pruna curatata de sambure sau 1/2 daca prunele sunt mari,strangem bine...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 11 Oct 2013

Facem o crema fina din unt moale la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale mixand dupa fiecare,incorporam faina cernuta cu praful de copt,nuca macinata si nessul; amestecam totul bine apoi rasturnam in forma unsa cu unt sau hartie de copt; lasam la cuptor 30min si servim dupa ce...

Prajitura sah

In Prajituri la 11 Oct 2013

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei apoi faina;amestecam totul incet cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;'pregatim doua forme de aceeasi marime de tort tapetate cu hartie,turnam int-una jumatate din compozitie iar restul amestecam...

Strudel cu visine

In Dulciuri la 8 Oct 2013

Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a racit amestecam cu branza,oul batut,vanilia,zahar,coniac si visinile curatate si bine scurse;omogenizam bine totul iar daca este prea moale adaugam pesmet de biscuiti. Pe un prosop de bucatarie punem o foaie de placinta ungem cu...

Branzoaice

In Dulciuri la 3 Oct 2013

Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit; dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca; in acest timp...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 2 Oct 2013

Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar, adaugam ulei cate putin batand energic, adaugam scortisoara, aromele, faina amestecata cu praful de copt, gemul, amestecam totul bine apoi rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Deasupra punem miezul de nuca si lasam la cuptor...

Orez cu gutui

In Dulciuri la 20 Sep 2013

Intr-un vas punem la fiert 1cana cu apa, zaharul, coaja de lamaie, scortisoara, iar cand a inceput sa clocoteasca adaugam gutuile spalate si taiate felii foarte subtiri. Dupa 2-3 minute adaugam si orezul spalat, lasam sa fiarba incet, adaugand din cand in cand apa fierbinte. Dupa ce orezul a...

Placinta cu bostan mere si gutui

In Dulciuri la 20 Sep 2013

Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar; amestecam mereu iar cand a scazut tot sucul ce l-au lasat,dam vasul deoparte si amestecam scortisoara si miezul de nuca taiat cu cutitul;...

Tort de pepene galben

In Torturi la 19 Sep 2013

Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider; restul decupajului  +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider; pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe...

Placinta cu bostan si mere

In Dulciuri la 15 Sep 2013

Mai intai ne ocupam de umplutura: radem bostanul curatat de coaja, apoi merele si le punem la calit in unt impreuna cu zahar, iar la sfarsit dupa ce a scazut tot sucul adaugam coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Pentru foi: dizolvam drojdia cu putin lapte...

Creme brulee cu crema de bostan

In Dulciuri la 15 Sep 2013

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul. Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste,...

Tarta crocanta cu piersici

In Dulciuri la 9 Sep 2013

Amestecam intr-un vas faina cu sare,zahar,untul cubulete mici,2galbenusuri si framantam un aluat,formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider 30min;intr-un castron amestecam branza cu zeama de lamaie,1lingura cu zahar,vanilie,gris,omogenizam si lasam deoparte. Din...

Gem de piersici albe cu prune

In Dulceata / Gem la 9 Sep 2013

Fructele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zaharul pe foc,amestecand mereu; dupa ce s-a topit zaharul mai lasam pe foc 30min; dupa acest timp,pasam cu blenderul vertical apoi dam vasul la cuptor 40min; la sfarsit adaugam zeama de lamaie si punem gemul fierbinte in...

Gem de piersici albe

In Dulceata / Gem la 9 Sep 2013

Piersicile spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zahar pe foc amestecand mereu;dupa ce au fiert bine 20min,le pasam cu blenderul,mai lasam 10-15min,adaugam sucul de lamaie,punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la...

Chec cu vin

In Prajituri la 6 Sep 2013

Frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam untul la temperatura camerei, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara, esenta de vanilie, vinul si umplutura dorita. Dupa ce totul este omogenizat, incorporam albusurile batute spuma cu sare, amestecand cu o...

Chesecake cu mango

In Prajituri la 4 Sep 2013

Punem biscuitii in blender impreuna cu zaharul iar cand au ajuns granule ca si pesmetul,adaugam untul topit,amestecam bine apoi rasturnam in forma de tort unsa cu unt,presam bine sa nu se risipeasca si dam la cuptor 10min. Branza o punem intr-un castron,amestecam cu smantana,un praf de...

Minitarte cu crema frangipane si zmeura

In Dulciuri la 3 Sep 2013

Facem o crema pufoasa din unt,un praf de sare,zahar,cateva picaturi de esenta de migdale,coaja rasa de portocala,adaugam oul,mixam energic apoi adaugam pudra de migdale. Punem in formele de minitarte cate 1/2lingurita de gem,1/2lingurita crema,apoi 1lingurita de gem si acoperim generos cu...

Prajitura cu piscoturi si visine

In Prajituri la 2 Sep 2013

Pe un platou punem un rand de piscoturi usor insiropate, deasupra frisca batuta, nuca macinata, stafide tinute in apa sau coniac si visine bine scurse. Acoperim cu alt rand de piscoturi, frisca, nuca, stafide si visine pana se termina ingredientele iar deasupra ornam cu frisca. Eu am avut...

Jeleu cu zmeura

In Dulciuri la 2 Sep 2013

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim...

Prajitura duo cu visine

In Prajituri la 2 Sep 2013

Facem o bezea din albusurile batute cu un praf de sare si zahar, adaugam coaja de portocala, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cate putin amestecand cu o lingura. Impartim compozitia si una o amestecam cu cacao. In tava unsa punem cu lingura intercalat compozitie alba si neagra iar pe...

Compot de piersici albe

In Sirop / Compot la 31 Aug 2013

Piersicile spalate,puse in borcane,masuram apa pentru sirop,o punem intr-o oala impreuna cu zahar,cate 1-2 linguri la fiecare borcan,in functie de dulceata fructelor si vanilia sau cine are 2-3 picaturi de esenta de piersici;eu am dar nu a fost nevoie;amestecam cu o lingura pana se topeste...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 31 Aug 2013

Prunele spalate,le impartim in borcane,umplem borcanele cu apa,rasturnam apa intr-o oala,adaugam zaharul,pentru fiecare borcan 2linguri zahar sau fiecare pune dupa gust,cuisoarele si lasam pe foc sa dea un clocot;dupa ce siropul s-a racit,umplem borcanele,infiletam capacele si le sterilizam 5min...

Gem de prune cu miez de nuca

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2013

Prunele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas de tuci cu zahar pe foc,amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului;dupa 30min de fiert,timp in care adunam spuma ce se formeaza,oprim focul si dupa ce s-a racit putin pasam prunele cu blenderul vertical;punem din nou pe foc,adaugam si...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Intr-un bol punem fulgii de ovaz cu faina,100g zahar brun,untul taiat cubulete,amestecam bine totul pana rezulta un aluat nisipos;forma de tarta o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita,punem prunele spalate,taiate cubulete si amestecate cu zaharul brun si scortisoara,deasupra amestecul de...

Tort cu pepene

In Torturi la 29 Aug 2013

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 28 Aug 2013

Intr-un castron batem foarte bine ouale cu un praf de sare si zahar,cand a rezultat o crema pufoasa si albicioasa,adaugam uleiul cate putin,bicarbonatul stins,faina iar la urma incorporam merele si mixul de fructe cu alune. Rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt,apoi...

Placinta dobrogeana 2

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu...

Prajitura cu fructe confiate

In Prajituri la 25 Aug 2013

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar si apa fierbinte, pusa cate putin,coaja de lamaie,faina amestecata cu amidon si praful de copt,mixam bine compozitia impreuna cu untul iar la sfarsit incorporam usor,albusurile batute spuma cu zeama de lamaie; in forma de tort sau alta forma,unsa...

Afisate 91 - 120 din 304 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]