Va recomand acest jeleu cu un gust bestial!!Am vazut reteta la frumoasa Nigella Lawson pe Paprika si pe cat de usor se face,pe atat e de buna si aromata
Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim vinul in bolurile unde am pus zmeura. Lasam la frigider cel putin 5 ore.
Se serveste jeleul direct din boluri cu putina frisca lichida nebatuta.
Eu am servit rasturnata pe un platou mic ,deasupra cu Creme Anglaise (un sos de vanilie)
1
pentru cine doreste sa rastoarne jeleul pe farfurie mai adaugati 2 foi de gelatina
2
dupa ce s-a intarit bine, tineti bolul cu jeleu cateva secunde in apa fiarta, asa se desprinde usor si cade pe farfurie