gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Negresa (insiropata)

In Dulciuri la 5 Apr 2011

Blat. Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma. Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe...

Parfe de ciocolata si Nesquik

In Dulciuri la 2 Apr 2011

Pt primul strat pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul. Pentru al doilea strat. Mixeaza bine frisca. Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu. Cand s-a...

Souffle de ciocolata

In Dulciuri la 28 Mar 2011

Preincalzim cuptorul. Batem albusurile spuma. Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea. Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu. O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma...

Pulpa de porc cu sos de legume

In Porc la 26 Mar 2011

Mod de preparare. Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie. Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa. Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam...

Sos de susan

In Pt. carne la 23 Mar 2011

Se pune in mojar usturoiul cu sare si zahar si se piseaza bine. Se adauga nuca si susanul si se paseaza iar. Se pune apoi smantana si patrunjelul verde tocat si se amesteca. Vom obtine un sos delicios pentru orice fel de friptura. Sos inspirat de la Simona.P. de pe ardeiute.ro

Sufleu de cartofi cu pui

In Pui la 23 Mar 2011

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul de pui se dezoseaza si se pune la fiert. Ceapa se taie pestisor si se caleste intr-o lingura de unt . Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile, sare, piper, usturoiul praf,...

Briose cu crema de menta si ciocolata

In Dulciuri la 18 Mar 2011

Mod de preparare: Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat. Preincalzim cuptorul . Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem...

Prajitura Excelenta

In Prajituri la 14 Mar 2011

Blatul: Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina. Se coace la foc mediu . Crema1. 6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur. Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata. Se pune pe blat si se da la...

Prajitura de post , cu mar

In Mancaruri de post la 13 Mar 2011

Foi: Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit...

Cotlet de porc in crusta de condimente

In Porc la 9 Mar 2011

Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati . Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet. Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele,...

Ou in chifla

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2011

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si...

Tort alb

In Torturi la 24 Feb 2011

Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor. Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul. Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in...

Tort cu caramel si ciocolata

In Torturi la 14 Feb 2011

Blat Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :))) Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe...

Salata cu ton(2)

In Salate la 13 Feb 2011

Salata se taie fasii fine, rosiile se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate ingredientele, adaugam uleiul de la conserve, sare, piper, lamaie, otet si...pofta buna!  

Prajitura cu menta si ciocolata

In Prajituri la 13 Feb 2011

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele. Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin. Cernem faina...

Tarta cu mar si bezea

In Dulciuri la 9 Feb 2011

BLAT Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora. Umplutura. Merele se curata si se dau pe razatoare. Se amesteca cu smantana, faina, galbenusurile,...

Tarta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Aluat Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic. Se da la rece pentru 30 minute  apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu...

Salata de icre

In Salate la 6 Feb 2011

Grisul il fierbem in apa , amestecand mereu pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului. Racim bine apoi il amestecam cu icrele. Bagam mixerul si incepem sa adaugam in fir subtire, uleiul. Spre final adaugam ceapa tocata marunt, otetul si zeama de lamaie.

Salata cu ton

In Salate la 6 Feb 2011

Intr-un bol punem: tonul scurs de ulei, cascavalul ras, telina data pe razatoarea cu ochiuri mari, kiwi taiat cubulete, ceapa tocata marunt, porumbul. In uleiul scurs de la conserve punem putina sare (tonul este sarat), piper, otetul si zeama de lamaie. Turnam peste ingredientele din bol...

Choux a la creme

In Prajituri la 5 Feb 2011

Puneti la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot adaugati faina dintr-o singura miscare amestecand energic pana se incorporeaza . Amestecati cu un tel para, destul de repede si nu va face cocoloase. Lasati la racit apoi adaugati ouale, unul cate unul. Nu incorporati urmatorul ou pana...

Briose cu ciocolata si migdale

In Dulciuri la 4 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi faina si amidonul , cernute. Topim untul , il racim si-l adaugam in compozitie omogenizand....

Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )

In Pizza la 3 Feb 2011

Ti-e pofta de pizza si nu ai rabdare sa astepti coacerea in cuptor? Nimic mai simplu. Incingi bine o tigaie (eu..vasul de tuci) in care asezi blatul preparat astfel: Intr-un castron pui faina in care faci o gropitza. Pui inauntru drojdia framantata usor cu zaharul, jumatate din apa calda si...

Pandispan

In Dulciuri la 2 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza "tzepi" atunci cand o atingi. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in...

Foi cu frisca si nuca

In Prajituri la 30 Ian 2011

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul. Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai...

Chiftelute cu maioneza

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2011

Intai preparam chiftelutele : Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat. Cu mainile...

Biscotti cu ciocolata

In Prajituri la 26 Ian 2011

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul. Se adauga estenta. Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga in fir subtire peste amestecul de oua si se mixeaza....

Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2011

Carnea se toaca prin masina de carne. Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa. Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte. Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si...

Cremsnit - Cremes

In Prajituri la 15 Ian 2011

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa....

Tort Octavia

In Torturi la 12 Ian 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare. Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea. Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 8 Ian 2011

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez. Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala. Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si...

Afisate 451 - 480 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]