Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs.
Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din...
Pregatim supa dintr-o ceapa, carnea de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei, 1 litru apa, sare, piper si vegeta. Strecuram si pastram cartofii, pastarnacul si radacina de patrunjel.
Intr-o caraticioara punem o ceapa si usturoiul tocate marunt si calim in 50 ml unt...
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o...
Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand sunt gata,ii mixam cu lapte fierbinte si unt si mai condimentam daca trebuie.
Curatam cepa si o taiem marunt.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Pieptul de pui il taiem bucati mai mici.
Intr-o...
Taiem carnea bucati mai mici si o punem intr-o tigaie de ceramica si lasam cateva minute,apoi adaugam un pahar de apa,saram si piperam dupa gust si o lasam la foc mic pana se inmoaie.
Ciupercile le spalam bine apoi le taiem fasii.Curatam ceapa si o taiem marunt.
Punem ceapa si ciupercile cu...
Punem branza, 2oua, aroma de vanilie, zaharul vanilat, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, grisul si omogenizam bine totul.
Tapetam o tava mare cu ulei si pesmet (daca e de ceramica nu este nevoie) si punem pe rand cate 3-4 foi de placinta unse fiecare in parte, apoi un rand de...
Curatam cartofii, morcovii, pastarnacul, le taiem marunt si le punem la fiert cu pulpele si mazarea in apa cu sare, vegeta si piper pana se inmoaie bine legumele si carnea. Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs si sa se raceasca.
Preparam maioneza din galbenusul fiert maruntit,galbenusul...
Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari.
Separam albusurile de...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul.
Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc.
In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de...
Ouale fierte le taiem in doua si scoatem albusurile.
Galbenusurile le zdrobim bine si le amestecam cu cremele de branza si maioneza.Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Umplem ouale cu compozitia obtinuta.
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15minute la foc potrivit din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem la scurs intr-o sita.
Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem rondele.Taiem si baconul si carnatii felii.
Ungem o tava cu unt si punem...
Semintele de susan le punem intr-o tigaie si le lasam pe foc cateva minute,pana se rumenesc,amestecand din cand in cand.Lasam sa se racoreasca apoi amestecam cu faina,sare si piper dupa gust.
Pietul de pui il taiem bucati mai mari.
Sosul de soia il punem intr-o farfurie si trecem prin...
Punem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre sfarsit,adaugand zaharul.Completam cu lapte de cate ori este nevoie.
Budinca de vanilie o amestecam...
Punem rosiile in sos intr-o craticioara pe foc si adaugam sare,busuioc si oregano dupa gust.Lasam sa dea cateva clocote.Adaugam 100ml apa si mai lasam sa dea cateva clocote.
Carnea tocata o punem in alta craticioara,cu putin ulei la care adaugam sare,piper,cimbru,busuioc si oregano dupa...
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si...
Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu...
Pieptul de pui il taiem in doua si facem buzunare la fiecare patru bucati.
Pe o felie de branza topita punem ciupercile taiate marunt si o jumatate de felie de sunca presata pe care o punem in mijloc la pieptul de pui si pridem cu doua scobitori sa nu se desfaca.
Batem ouale cu sare si...
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte.
Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel.
Pregatim...
Ciupercile le punem la scurs intr-o sita.
Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici.
Sunculita o taiem cubulete.
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare si piper pana se intarescd,apoi adaugam galbenusurile.Adaugam smantana,cascavalul si...
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu 30minute inainte,nucile...
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie.
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute.
Intr-un castron mai mare cernem faina si...
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga. Le punem intr-o sita, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Separam albusurile de galbenusuri la 4 oua. Batem spuma albusurile cu sare, adaugam galbenusurile, 3 linguri de smantana, untul, laptele si amestecam bine. Punem...
Punem intr-o oala apa cu sare la fiert. Rupem conopida buchetele, o spalam si o punem in apa clocotita. Lasam pana se inmoaie, cam 15 minute. Scoatem intr-o sita si lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Apoi sfaram bine cu o furculita conopida.
Preparam maioneza din galbenusul crud, cel...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.
Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu...
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete mici.
Prazul il taiem rondele.
Sunca presata o taiem fasii mici.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusurile,condimentam dupa gust.Adaugam treptat...
Spalam cotletele,le lasam la scurs apoi le saram si le piperam.Lasam cateva minute.
Spalam bine ciupercile si le taiem felii mai groase.
Ceapa verde o taiem rondele.
Intr-o craticioara punem ceapa verde la calit in putin unt topit.Adaugam ciupercile,foile de dafin si apa cat sa le...
Cum se prepara Mazare cu piept de pui - Reteta gustoasa si satioasa
Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam si morcovii si ii taiem rondele sau bucati mai mici. Pieptul de pui il taiem bucati mai mari.
Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute....
Punem la fiert o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra cateva minute.
Batem albusurile cu un praf de sare...
Taiem pieptul pentru ciulama de pui in bucati mai mici si il punem intr-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam ceapa,pastarnacul,morcovul(toate curatate) si supa.Se lasa pe foc cam 25minute,pana se inmoaie carnea....
Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.
Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat...
Legume gratinate la cuptor
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din...
Supa crema de ciuperci
Pregatim supa dintr-o ceapa, carnea de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei, 1 litru apa, sare, piper si vegeta. Strecuram si pastram cartofii, pastarnacul si radacina de patrunjel. Intr-o caraticioara punem o ceapa si usturoiul tocate marunt si calim in 50 ml unt...
Chec cu nuca si aroma de portocale
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o...
Mazare cu piure de cartofi la cuptor
Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand sunt gata,ii mixam cu lapte fierbinte si unt si mai condimentam daca trebuie. Curatam cepa si o taiem marunt.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Intr-o...
Mancare de ciuperci cu carne de porc
Taiem carnea bucati mai mici si o punem intr-o tigaie de ceramica si lasam cateva minute,apoi adaugam un pahar de apa,saram si piperam dupa gust si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Ciupercile le spalam bine apoi le taiem fasii.Curatam ceapa si o taiem marunt. Punem ceapa si ciupercile cu...
Placinta cu branza dulce
Punem branza, 2oua, aroma de vanilie, zaharul vanilat, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si portocala, grisul si omogenizam bine totul. Tapetam o tava mare cu ulei si pesmet (daca e de ceramica nu este nevoie) si punem pe rand cate 3-4 foi de placinta unse fiecare in parte, apoi un rand de...
Salata de boeuf
Curatam cartofii, morcovii, pastarnacul, le taiem marunt si le punem la fiert cu pulpele si mazarea in apa cu sare, vegeta si piper pana se inmoaie bine legumele si carnea. Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs si sa se raceasca. Preparam maioneza din galbenusul fiert maruntit,galbenusul...
Prajitura cofeinizata
Pregatim nucile:le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la foc mic maxim 10minute.Le lasam sa se raceasca si le macinam.Prajim si nuca pentru crema in acelasi timp,dar pe aceasta nu o macinam complet ci o lasam bucati mai mari. Separam albusurile de...
Tort aniversar
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul. Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc. In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de...
Oua umplute cu crema de branza
Ouale fierte le taiem in doua si scoatem albusurile. Galbenusurile le zdrobim bine si le amestecam cu cremele de branza si maioneza.Condimentam dupa gust cu sare si piper. Umplem ouale cu compozitia obtinuta.
Cartofi taranesti (2)
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15minute la foc potrivit din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem la scurs intr-o sita. Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem rondele.Taiem si baconul si carnatii felii. Ungem o tava cu unt si punem...
Piept de pui cu susan la cuptor
Semintele de susan le punem intr-o tigaie si le lasam pe foc cateva minute,pana se rumenesc,amestecand din cand in cand.Lasam sa se racoreasca apoi amestecam cu faina,sare si piper dupa gust. Pietul de pui il taiem bucati mai mari. Sosul de soia il punem intr-o farfurie si trecem prin...
Orez cu lapte si vanilie
Punem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre sfarsit,adaugand zaharul.Completam cu lapte de cate ori este nevoie. Budinca de vanilie o amestecam...
Cannelloni cu carne
Punem rosiile in sos intr-o craticioara pe foc si adaugam sare,busuioc si oregano dupa gust.Lasam sa dea cateva clocote.Adaugam 100ml apa si mai lasam sa dea cateva clocote. Carnea tocata o punem in alta craticioara,cu putin ulei la care adaugam sare,piper,cimbru,busuioc si oregano dupa...
Prajitura Rumba (2)
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si...
Prajitura cu gem si visine
Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu...
Snitel de pui cu sunca si ciuperci
Pieptul de pui il taiem in doua si facem buzunare la fiecare patru bucati. Pe o felie de branza topita punem ciupercile taiate marunt si o jumatate de felie de sunca presata pe care o punem in mijloc la pieptul de pui si pridem cu doua scobitori sa nu se desfaca. Batem ouale cu sare si...
Prajitura cu caramel
Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte. Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa scade prea mult,mai adaugam apa.Lasam apoi sa se raceasca.Asa avem crema caramel. Pregatim...
Chec aperitiv
Ciupercile le punem la scurs intr-o sita. Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici. Sunculita o taiem cubulete. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare si piper pana se intarescd,apoi adaugam galbenusurile.Adaugam smantana,cascavalul si...
Prajitura Rumba
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu 30minute inainte,nucile...
Cozonac cu nuca si stafide
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute. Intr-un castron mai mare cernem faina si...
Paste cu branza la cuptor
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga. Le punem intr-o sita, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Separam albusurile de galbenusuri la 4 oua. Batem spuma albusurile cu sare, adaugam galbenusurile, 3 linguri de smantana, untul, laptele si amestecam bine. Punem...
Salata de conopida
Punem intr-o oala apa cu sare la fiert. Rupem conopida buchetele, o spalam si o punem in apa clocotita. Lasam pana se inmoaie, cam 15 minute. Scoatem intr-o sita si lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Apoi sfaram bine cu o furculita conopida. Preparam maioneza din galbenusul crud, cel...
Prajitura Tosca
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus. Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu...
Aperitiv-briose
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete mici. Prazul il taiem rondele. Sunca presata o taiem fasii mici. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusurile,condimentam dupa gust.Adaugam treptat...
Cotlet de porc cu ciuperci
Spalam cotletele,le lasam la scurs apoi le saram si le piperam.Lasam cateva minute. Spalam bine ciupercile si le taiem felii mai groase. Ceapa verde o taiem rondele. Intr-o craticioara punem ceapa verde la calit in putin unt topit.Adaugam ciupercile,foile de dafin si apa cat sa le...
Mazare cu piept de pui - Reteta gustoasa si satioasa
Cum se prepara Mazare cu piept de pui - Reteta gustoasa si satioasa Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam si morcovii si ii taiem rondele sau bucati mai mici. Pieptul de pui il taiem bucati mai mari. Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute....
Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide
Punem la fiert o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra cateva minute. Batem albusurile cu un praf de sare...
Ciulama de pui
Taiem pieptul pentru ciulama de pui in bucati mai mici si il punem intr-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam ceapa,pastarnacul,morcovul(toate curatate) si supa.Se lasa pe foc cam 25minute,pana se inmoaie carnea....
Conopida gratinata in sos Bechamel
Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare. Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat...