Prajitura Tosca

de ela in Prajituri, 7 Dec 2012 | 9911 vizualizari

 

adaptata putin dupa gustul meu,am folosit tava de la delimano care este foarte mare,intr-o tava mai mica iese mai inalta si mai aspectuoasa.eu i-am stricat aspectul punand si glazura din lichior de oua de la dr Oetker care a fost prea groasa oricat am topit-o

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr mac
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri rase faina
  • PENTRU CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie
  • +1 lingura zahar
  • +300 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • STRAT:
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.

Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute,depinde de cuptor,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Pregatim crema intre timp:punem putin lapte cu praful de budinca si zaharul intr-o cana si omogenizam bine.Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba punem budinca si amestecam bine.

Separat,punem intr-un vas de ceramica galbenusurile,zaharul,faina,laptele si zaharul vanilat,amestecam bine si punem pe foc amestecand cu un tel pana se ingroasa crema.Turnam peste crema si budinca de vanilie si amestecam bine din nou.Adaugam untul si omogenizam bine pana se topeste tot untul.

Preparam glazura:punem ciocolata la topit,apoi adaugam laptele si la urma untul,frecam bine.

Asamblam prajitura:blatul,crema,biscuitii,glazura.

Dam la rece cateva ore pana se inmoaie blatul si biscuitii.

 

TIPS-URI

1

am pus cocos verde in loc de alb,este mai de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hanklich